Lupta împotriva corupției, subiect de discuție la Forumul România – Republica Moldova în domeniul justiției

Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectivă europeană sunt temele care vor fi abordate în cadrul celei de-a doua ediții a Forumului România – Republica Moldova în domeniul justiției, în perioada 23-24 noiembrie, la București. La eveniment vor participa continuare »

Posibil accident NUCLEAR: Greenpeace cere anchetă după creşterea radioactivităţii în Europa / Rusia neagă acuzaţiile

Organizaţia ecologistă Greenpeace solicită lansarea unei investigaţii privind o posibilă încercare de ascundere a unui accident nuclear, în contextul depistării unor concentraţii mari de particule radioactive în Europa, dar Rusia a negat acuzaţiile că ar fi la originea incidentului. Un continuare »

România – Republica Moldova, două meciuri amicale

Echipa națională de juniori U-15 a Republicii Moldova joacă două meciuri de fotbal amicale cu reprezentativa similară a României. Prima partidă va avea loc pe 22 noiembrie la Complexul Sportiv din Orhei, cu începere de la ora 13:00, iar cea continuare »

Experiența unui doctor din Rep. Moldova în sistemul medical din România

În ultima vreme, to mai mulți medici din Republica Moldova merg să profeseze în România, se arată interviu de pe Radio Chișinău. Perspectivele pe care le oferă o țară membră a Uniunii Europene și condițiile din spitale sunt doar unele continuare »

O piesă de teatru din Rep. Moldova a luat Marele Premiu la Festivalul de Dramaturgie de la Braşov

Spectacolul „În ochii tăi fermecători”, după Gib Mihăescu și în regia lui Alexandru Vasilachi, a fost desemnat „Cel mai bun spectacol” și a luat Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Dramaturgie Contemporană de la Braşov. La festival au participat zece continuare »

 

Monthly Archives: martie 2014

Cît a crescut bugetul de stat timp de 1 an

În primele două luni ale anului curent, veniturile la Bugetul de Stat au fost în creştere cu 10,8 % faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Potrivit Ministerului Finanţelor, la bugetul public naţional au fost acumulate, în perioada de referinţă,

Oficialii moldoveni se întîlnesc azi cu Donald Tusk

Președintele țării, Nicolae Timofti şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman vor avea întrevederi azi cu premierul polonez Donald Tusk, care efectuează azi o vizită oficială în R. Moldova.

5 candidați pentru funcția de director la Căile Ferate

Cinci persoane au fost admise la concursul pentru funcţia vacantă de Director General-Administrator al Î.S. „Calea Ferată din Moldova” (CFM), informează Moldpres.

În weekend se va circula cu dificultate la Botanica

În zilele de weekend, pe bulevardul Dacia din capitală, se vor petrece diverse lucrări de reabilitare a carosabilului, anunță Inspectoratul Național de Patrulare.

Un fost consilier PCRM declară că Mark Tkaciuk e turnător

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin şi ideologul PCRM, Mark Tkaciuk, sunt şantajaţi de forţe din afara ţării, fapt care explică de ce toate acţiunile şi deciziile lor din ultimii ani au avut drept scop menţinerea PCRM în opoziţie, susţine fostul purtător

Troleibuze beloruse pentru locuitorii din Bălți

Primele două troleibuze noi, achiziţionate din Belarus, au ajuns la Bălţi, în această dimineaţă. Potrivit publicaţiei regionale „CП”, până la sfârşitul lunii iunie, la Bălţi, urmează ca să mai ajungă încă 21 de troleibuze noi, achiziţionate de la uzina Belcommunmash

Oficial englez: Moldova trebuie să devină membru al UE

Lordul Alfred Dubs a declarat că Republica Moldova trebuie să devină membru al UE, iar Marea Britanie va sprijini țara noastră în realizarea obiectivului de integrare europeană, transmite Prime.

Moldova va primi un grant de 25,3 mln dolari de la Banca Mondială

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 25,3 mln de dolari în vederea realizării Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”. Un acord în acest sens a fost ratificat astăzi de către Legislativ, informează Moldpres.

Averea lui Voronin a ajuns în vizorul CNI

Sursa de venit a liderului PCRM este ilegală şi astfel putem vorbi despre corupţie, iar decizia Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) privind controlul averii lui Vladimir Voronin este una firească.  Despre aceasta a declarat analistul politic Anatol Țăranu,  pentru Publika

Circa 70 de spitale vor fi evaluate la Recensămînt

În lunile aprilie-mai, va fi efectuat un recensământ al calităţii serviciilor medicale în Moldova. Spitalele vor fi evaluate în privinţa disponibilităţii serviciilor şi gradului de pregătire a personalului, transmite IPN.

Structuri speciale pentru gestionarea proiectelor moldo-române

Propunerea de înființa o structură comună care să gestioneze proiectele moldo-române, a venit din partea președintelui român, Traian Băsescu și a fost făcută publică azi la Iași, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său moldovean Nicolae Timofti.

Aproape jumătate din emigranții reveniți acasă sunt șomeri

Peste o treime dintre migranţii moldoveni reîntorşi acasă sunt şomeri sau muncesc ocazional în Republica Moldova, iar cei mai vulnerabili pe piaţa muncii sunt tinerii, anunță postul public de televiziune.

Moldova importă benzină din România, iar gaz din Kazahstan

Moldova a importat benzină din România, Austria şi Bulgaria, motorina a fost livrată din România, Federația Rusă și din Belarus. Cel mai mult gaz lichefiat s-a importat din Kazahstan, Federația Rusă şi Belarus, potrivit raportului anual al ANRE privind evoluţia

Peste 100 de șoferi sancționați de inspectorii INP

Inspectoratul Național de Patrulare a finalizat operațiunea ”Girofarul” care a avut drept scop depistarea și documentarea conducătorii auto care nu cedează trecerea vehiculelor cu regim prioritar de circulație.

Guvernatorul BNM riscă să fie demis

Comisia economie, buget şi finanţe va propune plenului Parlamentului demiterea guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu.

Întrevedere Timofti-Băsescu, mîine la Iași

Președintele Republicii Moldova se va întălni mîine la Iași cu omologul său român, Traian Băsescu. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută azi la Chișinău.