Acuzaţie gravă de la Londra: Rusia a stocat substanţa neurotoxică folosită în otrăvirea fostului spion rus în Marea Britanie

Londra are dovezi că Rusia a dezvoltat în ultimii zece ani agentul neurotoxic şi a făcut stocuri de substanţa fatală denumită ”Noviciok” folosită în otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, a declarat, duminică, Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii continuare »

Orchestra Română de Tineret, turneu aniversar de 10 ani la Chişinău şi Bălţi

Concertele de la Chişinău şi Bălţi ale Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal reprezintă punctele cele mai emoţionante ale turneului prin care orchestra aniversează 10 ani de la înfiinţare. Cele două evenimente vor avea loc pe 20 martie continuare »

Smiley: „În Rep. Moldova, eu vin acasă”

Recent, Smiley a susținut un concert extraordinar la Chișinău, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. După concert Smiley a oferit un interviu în exclusivitate pentru emisiunea “Vorbe Bune cu Lilu” unde a declarat că în Republica Moldova vine acasă, transmite 10TV. continuare »

Premierul Slovaciei, la un pas de demisie după criza generată de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a manifestat disponibilitatea de a demisiona joi, în anumite condiţii, pe fondul crizei politice generate de asasinarea unui jurnalist şi a partenerei acestuia. Robert Fico i-a prezentat preşedintelui Andrej Kiska condiţii pentru a-şi prezenta demisia. El continuare »

Un om de afaceri rus, dat în urmărire de Rusia, găsit mort în Londra

Cetăţeanul rus Nikolai Guşkov, un apropiat al omului de afaceri Boris Berezovski, a fost găsit mort în locuinţa sa din Londra, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate britanice, cazul fiind investigat de Direcţia pentru combaterea terorismului a Scotland Yard. continuare »

 

Monthly Archives: martie 2014

Cît a crescut bugetul de stat timp de 1 an

În primele două luni ale anului curent, veniturile la Bugetul de Stat au fost în creştere cu 10,8 % faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Potrivit Ministerului Finanţelor, la bugetul public naţional au fost acumulate, în perioada de referinţă,

Oficialii moldoveni se întîlnesc azi cu Donald Tusk

Președintele țării, Nicolae Timofti şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman vor avea întrevederi azi cu premierul polonez Donald Tusk, care efectuează azi o vizită oficială în R. Moldova.

5 candidați pentru funcția de director la Căile Ferate

Cinci persoane au fost admise la concursul pentru funcţia vacantă de Director General-Administrator al Î.S. „Calea Ferată din Moldova” (CFM), informează Moldpres.

În weekend se va circula cu dificultate la Botanica

În zilele de weekend, pe bulevardul Dacia din capitală, se vor petrece diverse lucrări de reabilitare a carosabilului, anunță Inspectoratul Național de Patrulare.

Un fost consilier PCRM declară că Mark Tkaciuk e turnător

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin şi ideologul PCRM, Mark Tkaciuk, sunt şantajaţi de forţe din afara ţării, fapt care explică de ce toate acţiunile şi deciziile lor din ultimii ani au avut drept scop menţinerea PCRM în opoziţie, susţine fostul purtător

Troleibuze beloruse pentru locuitorii din Bălți

Primele două troleibuze noi, achiziţionate din Belarus, au ajuns la Bălţi, în această dimineaţă. Potrivit publicaţiei regionale „CП”, până la sfârşitul lunii iunie, la Bălţi, urmează ca să mai ajungă încă 21 de troleibuze noi, achiziţionate de la uzina Belcommunmash

Oficial englez: Moldova trebuie să devină membru al UE

Lordul Alfred Dubs a declarat că Republica Moldova trebuie să devină membru al UE, iar Marea Britanie va sprijini țara noastră în realizarea obiectivului de integrare europeană, transmite Prime.

Moldova va primi un grant de 25,3 mln dolari de la Banca Mondială

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 25,3 mln de dolari în vederea realizării Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”. Un acord în acest sens a fost ratificat astăzi de către Legislativ, informează Moldpres.

Averea lui Voronin a ajuns în vizorul CNI

Sursa de venit a liderului PCRM este ilegală şi astfel putem vorbi despre corupţie, iar decizia Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) privind controlul averii lui Vladimir Voronin este una firească.  Despre aceasta a declarat analistul politic Anatol Țăranu,  pentru Publika

Circa 70 de spitale vor fi evaluate la Recensămînt

În lunile aprilie-mai, va fi efectuat un recensământ al calităţii serviciilor medicale în Moldova. Spitalele vor fi evaluate în privinţa disponibilităţii serviciilor şi gradului de pregătire a personalului, transmite IPN.

Structuri speciale pentru gestionarea proiectelor moldo-române

Propunerea de înființa o structură comună care să gestioneze proiectele moldo-române, a venit din partea președintelui român, Traian Băsescu și a fost făcută publică azi la Iași, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său moldovean Nicolae Timofti.

Aproape jumătate din emigranții reveniți acasă sunt șomeri

Peste o treime dintre migranţii moldoveni reîntorşi acasă sunt şomeri sau muncesc ocazional în Republica Moldova, iar cei mai vulnerabili pe piaţa muncii sunt tinerii, anunță postul public de televiziune.

Moldova importă benzină din România, iar gaz din Kazahstan

Moldova a importat benzină din România, Austria şi Bulgaria, motorina a fost livrată din România, Federația Rusă și din Belarus. Cel mai mult gaz lichefiat s-a importat din Kazahstan, Federația Rusă şi Belarus, potrivit raportului anual al ANRE privind evoluţia

Peste 100 de șoferi sancționați de inspectorii INP

Inspectoratul Național de Patrulare a finalizat operațiunea ”Girofarul” care a avut drept scop depistarea și documentarea conducătorii auto care nu cedează trecerea vehiculelor cu regim prioritar de circulație.

Guvernatorul BNM riscă să fie demis

Comisia economie, buget şi finanţe va propune plenului Parlamentului demiterea guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu.

Întrevedere Timofti-Băsescu, mîine la Iași

Președintele Republicii Moldova se va întălni mîine la Iași cu omologul său român, Traian Băsescu. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută azi la Chișinău.