O nouă înfrăţire România-Rep. Moldova: Comuna Blejoi şi satul Bardar

O nouă înfrăţire la nivel administrativ în România şi Republica Moldova, de data aceasta între comuna Blejoi, din judeţul Prahova, şi satul Bardar, din raionul Ialoveni. Acordul de înfrăţire a fost semnat sâmbătă de către Adrian Dumitru, primarul comunei Blejoi, continuare »

UE finanțează două noi proiecte în Rep. Moldova

Două proiecte în valoare totală de 5,5 milioane de euro urmează a fi realizate de Uniunea Europeană în Republica Moldova. Acestea vin ca sprijin pentru implementarea Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, transmite IPN. continuare »

Turnătorul (stukach-ul) Andrei Năstase, în toată splendoarea

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, a adresat astăzi un denunț, sub forma unei scrisori deschise, către unele instituții din România, în care acuză „deschide.md” și „Timpul de dimineață” de manipulare și denigrare a partidelor de opoziție din continuare »

Donald Tusk: UE va organiza în decembrie un summit pe tema aprofundării integrării în zona euro

Uniunea Europeană va organiza în luna decembrie un summit pe tema aprofundării integrării în zona euro, a anunţat joi seară Donald Tusk, preşedintele Consiliului European. Liderii Uniunii Europene vor discuta cu ocazia unui summit special, în decembrie, despre modalităţile de continuare »

Crame din Rep. Moldova, la Festivalul Vinului de la Râşnov

26 de crame din România, Republica Moldova și Spania vor participa la Festivalul Vinului de la Râșnov. În inima țării vor aduce pe 23 și 24 septembrie vin din stânga Prutului Dac, Barza Albă, Vartely și Kvint. Pe lângă posibilitatea continuare »

 

Monthly Archives: martie 2014

Cît a crescut bugetul de stat timp de 1 an

În primele două luni ale anului curent, veniturile la Bugetul de Stat au fost în creştere cu 10,8 % faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Potrivit Ministerului Finanţelor, la bugetul public naţional au fost acumulate, în perioada de referinţă,

Oficialii moldoveni se întîlnesc azi cu Donald Tusk

Președintele țării, Nicolae Timofti şi cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman vor avea întrevederi azi cu premierul polonez Donald Tusk, care efectuează azi o vizită oficială în R. Moldova.

5 candidați pentru funcția de director la Căile Ferate

Cinci persoane au fost admise la concursul pentru funcţia vacantă de Director General-Administrator al Î.S. „Calea Ferată din Moldova” (CFM), informează Moldpres.

În weekend se va circula cu dificultate la Botanica

În zilele de weekend, pe bulevardul Dacia din capitală, se vor petrece diverse lucrări de reabilitare a carosabilului, anunță Inspectoratul Național de Patrulare.

Un fost consilier PCRM declară că Mark Tkaciuk e turnător

Liderul comuniștilor Vladimir Voronin şi ideologul PCRM, Mark Tkaciuk, sunt şantajaţi de forţe din afara ţării, fapt care explică de ce toate acţiunile şi deciziile lor din ultimii ani au avut drept scop menţinerea PCRM în opoziţie, susţine fostul purtător

Troleibuze beloruse pentru locuitorii din Bălți

Primele două troleibuze noi, achiziţionate din Belarus, au ajuns la Bălţi, în această dimineaţă. Potrivit publicaţiei regionale „CП”, până la sfârşitul lunii iunie, la Bălţi, urmează ca să mai ajungă încă 21 de troleibuze noi, achiziţionate de la uzina Belcommunmash

Oficial englez: Moldova trebuie să devină membru al UE

Lordul Alfred Dubs a declarat că Republica Moldova trebuie să devină membru al UE, iar Marea Britanie va sprijini țara noastră în realizarea obiectivului de integrare europeană, transmite Prime.

Moldova va primi un grant de 25,3 mln dolari de la Banca Mondială

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 25,3 mln de dolari în vederea realizării Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”. Un acord în acest sens a fost ratificat astăzi de către Legislativ, informează Moldpres.

Averea lui Voronin a ajuns în vizorul CNI

Sursa de venit a liderului PCRM este ilegală şi astfel putem vorbi despre corupţie, iar decizia Comisiei Naţionale de Integritate (CNI) privind controlul averii lui Vladimir Voronin este una firească.  Despre aceasta a declarat analistul politic Anatol Țăranu,  pentru Publika

Circa 70 de spitale vor fi evaluate la Recensămînt

În lunile aprilie-mai, va fi efectuat un recensământ al calităţii serviciilor medicale în Moldova. Spitalele vor fi evaluate în privinţa disponibilităţii serviciilor şi gradului de pregătire a personalului, transmite IPN.

Structuri speciale pentru gestionarea proiectelor moldo-române

Propunerea de înființa o structură comună care să gestioneze proiectele moldo-române, a venit din partea președintelui român, Traian Băsescu și a fost făcută publică azi la Iași, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său moldovean Nicolae Timofti.

Aproape jumătate din emigranții reveniți acasă sunt șomeri

Peste o treime dintre migranţii moldoveni reîntorşi acasă sunt şomeri sau muncesc ocazional în Republica Moldova, iar cei mai vulnerabili pe piaţa muncii sunt tinerii, anunță postul public de televiziune.

Moldova importă benzină din România, iar gaz din Kazahstan

Moldova a importat benzină din România, Austria şi Bulgaria, motorina a fost livrată din România, Federația Rusă și din Belarus. Cel mai mult gaz lichefiat s-a importat din Kazahstan, Federația Rusă şi Belarus, potrivit raportului anual al ANRE privind evoluţia

Peste 100 de șoferi sancționați de inspectorii INP

Inspectoratul Național de Patrulare a finalizat operațiunea ”Girofarul” care a avut drept scop depistarea și documentarea conducătorii auto care nu cedează trecerea vehiculelor cu regim prioritar de circulație.

Guvernatorul BNM riscă să fie demis

Comisia economie, buget şi finanţe va propune plenului Parlamentului demiterea guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu.

Întrevedere Timofti-Băsescu, mîine la Iași

Președintele Republicii Moldova se va întălni mîine la Iași cu omologul său român, Traian Băsescu. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținută azi la Chișinău.