Acuzaţie gravă de la Londra: Rusia a stocat substanţa neurotoxică folosită în otrăvirea fostului spion rus în Marea Britanie

Londra are dovezi că Rusia a dezvoltat în ultimii zece ani agentul neurotoxic şi a făcut stocuri de substanţa fatală denumită ”Noviciok” folosită în otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, a declarat, duminică, Boris Johnson, ministrul de Externe al Marii continuare »

Orchestra Română de Tineret, turneu aniversar de 10 ani la Chişinău şi Bălţi

Concertele de la Chişinău şi Bălţi ale Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal reprezintă punctele cele mai emoţionante ale turneului prin care orchestra aniversează 10 ani de la înfiinţare. Cele două evenimente vor avea loc pe 20 martie continuare »

Smiley: „În Rep. Moldova, eu vin acasă”

Recent, Smiley a susținut un concert extraordinar la Chișinău, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. După concert Smiley a oferit un interviu în exclusivitate pentru emisiunea “Vorbe Bune cu Lilu” unde a declarat că în Republica Moldova vine acasă, transmite 10TV. continuare »

Premierul Slovaciei, la un pas de demisie după criza generată de asasinarea jurnalistului Jan Kuciak

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a manifestat disponibilitatea de a demisiona joi, în anumite condiţii, pe fondul crizei politice generate de asasinarea unui jurnalist şi a partenerei acestuia. Robert Fico i-a prezentat preşedintelui Andrej Kiska condiţii pentru a-şi prezenta demisia. El continuare »

Un om de afaceri rus, dat în urmărire de Rusia, găsit mort în Londra

Cetăţeanul rus Nikolai Guşkov, un apropiat al omului de afaceri Boris Berezovski, a fost găsit mort în locuinţa sa din Londra, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate britanice, cazul fiind investigat de Direcţia pentru combaterea terorismului a Scotland Yard. continuare »

 

Monthly Archives: mai 2014

O companie de milioane în România, vrea să ajungă la Chişinău

Prim-ministrul Iurie Leancă a avut o întîlnire cu Preşedintele Companiei Dedeman din România, Dragoş Pavăl, care a anunţat că vrea să vină în ţara noastră cu o investiţie de 30 de milioane de euro. Suma va fi folosită pentru deschiderea

Sute de familii din capitală rămîn azi fără apă caldă

Conform datelor prezentate de SA Termocom, astazi până la ora 17.00, va fi sistată alimentarea cu apa calda în 30 de blocuri locative, transmite TV7.

Moldova va primi de la suedezi aproape 100 mln euro

Aceasta prevede Strategia Guvernului Suediei bazată pe rezultate privind cooperarea în domeniul reformelor cu Europa de Est pe anii 2014-2020, lansată astăzi, în cadrul unui briefing comun de presă al prim-ministrului Iurie Leancă şi ambasadoarei Suediei în Republica Moldova, Ingrid

Trei poliţişti condamnaţi la închisoare pentru corupţie

Trei poliţişti din Străşeni au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare, pentru că a cerut 2000 de euro pentru muşamaliza un caz de deţinere ilegală de arme.  

Norvegia ar putea să ne ajute cu 10 mln dolari pe an

Regatul Norvegiei a decis să dubleze susţinerea financiară pentru Moldova, în cadrul a diferite proiecte. Asistenţa va ajunge până la 10 milioane de dolari pe an. Despre aceasta au comunicat ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Natalia Gherman, şi ministrul

De Ziua Copilului, unele familii vor primi ajutoare

Mai multe familii defavorizate cu copii vor beneficia de ajutoare materiale de Ziua Internaţională a Copilului. În acest scop, din Bugetul de Stat au fost alocate 8 mln de lei (circa 400 mii de euro), informează Moldpres.

Agenţii de patrulare vor purta camere video

Agenţii de patrulare vor purta camere video care vor monitoriza contactul acestora cu şoferii. Proiectul a fost lansat astăzi pentru ofițerii Inspectoratului Naţional de Patrulare aflați în misiune.

Un moldovean conducea o maşină furată din Italia

Un moldovean a fost reţinut la Punctului de Trecere a Frontierei Albita pentru că s-a prezentat la controlul de frontiera cu un autoturism, pentru care autoritaţile italiene au emis o alertă, autoturismul figurand ca fiind declarat furat.

Restricţii de circulaţie pe podul de la Ismail

Începând de astăzi, de la ora 22:00 și întreaga zi de mâine, circulația rutieră va fi sistată între străzile Calea Moșilor și Grigore Ureche, din cauza lucrărilor de reparaţie pe podul de pe strada Ismail din capitală.

Străinii vor putea perfecta viza electronică în Moldova

Cetăţenii străini vor putea solicita viză electronică pentru intrarea în Republica Moldova. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege aprobat astăzi în prima lectură de Parlament, tranmite TV7.

Şeful unui birou de probaţiune a cerut 200 euro pentru un cerificat

Şeful unui birou de probaţiune din capitală şi un consilier din cadrul aceluiaşi oficiu au fost reţinuţi de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) fiind bănuiţi de corupere pasivă.

(DOC) Tkaciuk a plecat la înțelegere cu Voronin! Totul e un teatru

Mark Tkaciuk a părăsit azi Parlamentul, iar la prima vedere s-a dorit să se creeze senzația că acesta s-a certat cu Voronin. La puțin timp după anunț însă, au început să iasă la iveală teatrul din spatele acestei plecări.

Sicriile moldovenilor care au murit în Rusia, aduse acasă

În această noapte, cadavrele celor 6 cetățeni ai Republicii Moldova au fost repatriate, anunţă Serviciului Situațiilor Excepționale.

Tkaciuk şi-a depus mandatul de deputat

Deputatul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) Marc Tkaciuk îşi depune mandatul.

Troleibuze noi şi ecologice pentru locuitorii din Bălţi

Primele nouă troleibuze procurate cu suportul UE și BERD au fost lansate astăzi la Bălţi. Alte 14 unităţi de transport sunt în drum spre Moldova din Belarus. Troleibuzele au sistem de condiționare, sunt ecologice, econome și sunt dotate cu scară

Timofti a avut o întrevedere privată cu un omolog străin

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi, la Reşedinţa de stat, o întrevedere cu Preşedintele Republicii Cehe, Miloš Zeman, aflat în vizită oficială în ţara noastră, informează Moldpres, cu referire la Serviciul de presă al Preşedinţiei.