Iată cine a comandat ”protestul” din 27 august al tandemului Năstase-Usatâi

Rusia nu a renunțat la planurile sale în privința Republicii Moldova, care este percepută de Kremlin ca fiind o gubernie ieșită temporar de sub control, șI lucrul acesta s-a văzut clar la 27 august în Piața Marii Adunări Naționale

Jurnalistului Gabriel Călin, într-un comentariu pentru portalul Today.MD, menționează că rețeaua de agenți ai Kremlinului este în permanență creștere din rândul celor care au pierdut influența în Republica Moldova, dar care râvnesc să revină. Iar Rusia a trecut la un scenariu de așa-numit ”soft power” în Republica Moldova.
”După ce a văzut că varianta demonstrării mușchilor, embargo-urile economice și alte cadouri din parte Moscovei nu prea au efectul scontat în Republica Moldova, Kremlinul a ales altă tactică – soft power-ul – bazat pe PROPAGANDĂ, infiltrarea trădătorilor, deturnarea protestelor și multe alte tehnici și tactici folosite în acest război hibrid pe care îl duce aici fără ca nimeni să le riposteze în vreun fel”, susține Gabriel Călin.

Autorul mai spune că agenții Moscovei pur și simplu ar fi trebuit reținuți de forțele de ordine: ”Dincolo de faptul că sunt niște provocatori, care într-un stat normal ar trebui să fi fost reținuți în secunda doi, oamenii din imaginile de mai sus nu au făcut nimic altceva decât să execute misiunea Kremlinului, chiar dacă lor, posibil, că liderii politici nu le-au spus că misiunea vine de la Moscova. Să ataci cordoanele de polițiști și să arunci cu ouă în militarii (o bună parte din NATO și UE) și copiii veniți în PMAN să serbeze constituirea Republicii Moldova și ieșirea de sub jugul sovietic, le este convenabil doar rușilor”.

Scenariul a fost pus la cale cu mult timp înainte, în momentul în care Năstase a văzut că Platforma DA, compromisă chiar de oamenii din care e alcătuită, scade drastic în sondaje. ”Atunci Moscova i l-a dat cadou otrăvit pe Usatîi. Acesta le-a promis celor din DA suport în schimbul unei alianțe împotriva guvernării proeuropene. Gestionând forțele proruse care au aderat la PN, de fiecare dată când platforma a avut nevoie de prezență masivă în acțiunile stradale, Usatîi a jucat un rol cheie și a oferit-o. După Ultima vizită a lui Năstase la Moscova, unde s-a țntâlnit cu Usatîi, acesta s-a văzut nevoit să-i întoarcă datoria”.

În final, Gabriel Călin mai scrie că ”gardul de protecție atât de criticat de platformiști, nu a fost instalat în PMAN pentru oameni sau împotriva oamenilor. Gardul a fost instalat pentru Rusia și Agenții ei”.

stirimd.net

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *