Fenomenul Ana Ursachi: finanțează partide, fără să câștige un ban

Bloggerul Eugen Luchianiuc umblă în “dulapul cu schelete” a avocatei Ana Ursachi, pe care oligarhii Victor și Viorel Țopa au scos-o mai în față în lupta pentru putere în Republica Moldova. Luchianiuc se arată surprins că Ursachi prezintă zero venituri în declarația de avere pentru anii 2012-2013, dar după ce a intrat în politică, la scurt timp, a avut 120 mii lei pentru finanțarea Partidului Liberal Reformator (PLR).

ursachi-declaratie

Luchianiuc reamintește, făcând trimitere la documente, că în anul 2014 Ana Ursachi a contribuit cu 120 mii lei la finanțarea PLR la scurt timp după ce a intrat în acest partid. Oficial, banii provin din dividendele de la casa de avocatură BAA “Ana Ursachi și partenerii”. Reamintim că despre PLR inițial s-a spus că ar fi controlat de fostul premier, Vlad Filat, după care erau semne evidente că a fost preluat de clanul Țopa, care erau în relații bune cu Filat. Ulterior și Țopii au abandonat acest proiect din lipsă de perspectivă și s-au concentrat pe construirea Platformei DA.

Bloggerul prezintă declarația de avere pentru anii 2012 – 2013 a Anei Ursache, din care reiese că aceasta nu a avut niciul leu venit. El se întreabă, în acest context, cum, brusc, în 2014, avocata s-a îmbogățit așa încât să aibă bani și pentru partid. “O sută douăzeci de mii de lei dintr-un BAA. Asta deși în 2012 și 2013 nu a avut niciun venit oficial declarat. Într-o țară normală asta ar fi subiect de investigație”, a comentat Luchianiuc.

hotnews.md

Share

2 Responses to Fenomenul Ana Ursachi: finanțează partide, fără să câștige un ban

  1. Wilson spune:

    Toti cei din anturajul lui Topa n-au nici un venit oficial, dar se plimba in masini de lux si au case de milioane. Anume asa fac ei politica, iar demnitatea si adevarul se masoara in bani.

  2. veaceslav spune:

    Ursachi ca si Nastasae… cica o fost avocat cinstit cu prime foarte grase, cum sa nu le aiba daca nashul pe care-l apara, fura din Moldova cu trenul… Si Ursachi, aparandu-l pe Petrenco, Usatii si restul magarilor platformisti la sigur tre’ sa fie primit banuti grasi de la TOpa inclusiv, sa nu mai cautam cat i-o fi platit Usatii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *