Atac la Maia Sandu: acuze grave cu privire la furtul miliardului

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, vine cu acuzații dure în adresa președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu. Acesta o acuză de complicitate la acțiunile celor care au furat miliardul din sistemul bancar și pentru faptul că acum guvernul transformă acești bani în datorie de stat.

„Maia Sandu care a votat pentru toate chestiile acestea. Lasă să iasă acum să explice. În anul 2014 tot printr-o procedură de aceasta și-a asumat responsabilitatea Leancă și a votat și Maia Sandu atunci”, a declarat Dodon după ședința de marți a Parlamentului.

Remintim că anterior, Maia Sandu a fost acuzată în repetate rânduri de participarea în această fraudă atât prin intermediul fostului ei șef de partid Vlad Filat cât și prin deciziile pe care le-a votat la Guvern. Aceasta însă a tot încercat să se detașeze de acest invocând că nu a votat decizii legate de furt, deși stenogramele Guvernului o contrazic.

Cu toate acestea, liderul PAS a criticat decizia guvernului privind transformarea creditului acordat sistemului bancar în datorie de stat. Maia Sandu critică astfel o hotărâre a Guvenului după ce chiar ea votase în 2015 acordarea garanției Guvernului care prevedea foarte clar că această datorie va trece asupra bugetului de stat, adică a cetățenilor.

moldova24.info

Share

3 Responses to Atac la Maia Sandu: acuze grave cu privire la furtul miliardului

  1. subiectul 90 spune:

    Cica s-a impotrivit Maia, dar pina la urma a votat impreuna cu ceilalti. Asa se intampla atunci cand Filat nu iti da prea multe variante de alegere 😀

  2. veaceslav spune:

    Ho ba ca mai sunt inca 3 zile pana la campania electorala. Opritii ca se bat) De fapt, porcotina are dreptate de data aceasta… Doar ca, la fel cum i-a pus-o in bot Maiei, trebu sa le-o puna in bot si celor din pldm, dar n-o face, pentru aia il ling in fund sustinandu-i motiunea de cenzura.

  3. Alina spune:

    Dodon singur are vina sa in acest furt, si se vad constrinsi de rezultatele raport Kroll 2 si deam arunca cu noroi unul in altul, vor toti soarta lui Shor sa fie subiecti de autodenunturi si cu pedeapsa ameliorata 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *