Bibliotecarii din România și Republica Moldova, reuniți la Satu Mare

Bibliotecarii din România și cei din Republica Moldova își dau întâlnire vineri la Satu Mare, în cadrul unui eveniment organizat de Biblioteca Județeană Satu Mare, Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

Cea de-a VII-a ediție a evenimentului „Nocturna bibliotecilor” se derulează sub genericul „Cărți care inspiră. Povestea de dincolo de cuvinte”. Programul cuprinde activități diverse, destinate tuturor categoriilor de public, informează Gazeta de Nord-Vest. Astfel, la ora 17.00, în Sala de lectură „Gheorghe Bulgăr”, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, urmată de activitatea „Start de IMPACT” cu Colegiul Naţional „Doamna Stanca”.

La ora 17.30, este programat să se desfășoare vernisajul expoziţiei de picturi realizate în cadrul cercului „Prichindelul artist”, sub auspiciile Bibliotecii Comunale Crucişor, rod al unui proiect inițiat de bibliotecarul Dan Marius Cosma, susținut de Consiliul local al comunei Crucișor.

Momentul va fi urmat de prezentarea recentelor apariţii revuistice sătmărene „Sugárút”, „Mărturii culturale” şi „Cronograf”. Reprezentanții publicațiilor culturale sătmărene își vor face cunoscute iniţiativele, proiectele și perspectivele, într-un dialog direct cu participanții la eveniment.

Programul va continua cu momente de „Convorbiri nocturne”, la care sunt invitați să participe membrii Cenaclului „Cronograf” (ora 18.00), convorbiri urmate de activitatea „În prim plan: tinere talente sătmărene”, cu participarea membrilor Cenaclului „Alfazet”.

În paralel cu aceaste evenimente, bibliotecarii sătmăreni vor organiza în intervalul orar 18.00-20.00, în Sala Multimedia și în holul situat la etajul clădirii, activități destinate copiilor, precum ateliere creative şi de lectură, jocuri interactive pentru copii și Competiția de șah „Jocul minții”, derulată în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport Satu Mare.

La ora 19.00, sub genericul „Raftul de istorie şi memorie locală”, va fi organizat evenimentul de lansare a Monografiei satului Gelu, recent apărută sub semnătura preotului Viorel Paşca, în prezența autorului și a invitaților săi.

Activitatea „BiblioPortativ”, programată să se desfășoare în intervalul orar 19.30-20.30, va reuni alte tinere talente sătmărene și va aduce în scenă un minirecital de arii şi lied-uri, în interpretarea sopranelor Rebecca-Astrid Mitraşca şi Valentina Puşcaş, acompaniate de prof. Balasko Balazs, și un minirecital de muzică uşoară, în interpretarea Luizei Molnar, elevă la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil”.

În jurul orei 20.30, vor fi reluate „Convorbirile nocturne”, de această dată invitați fiind membrii Cenaclului „Afirmarea”.

Acordurile muzicii folk se vor face auzite prin vocea artistei Georgeta Govor, invitată în spațiul bibliotecii pentru a-și lansa albumul „Grai de cânt”, alături de prieteni, colaboratori și fani.

Nocturna va continua prin reluarea activității „BibloPortativ”, care îi va aduce în scenă pe membrii grupului „Inedit”, sub bagheta profesorului Sorin Berindei.

Momentul de final, 22.30, va aparține muzicii populare, prin activitatea „Impresii din viaţă şi cărţi. La taifas cu interpreta Angela Munteanu”.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *