România și Republica Moldova, cercetări în comun privind securitatea energetică

Vicedirectorul Institutului de Cercetări Juridice și Politice al AȘM, dr. hab., Victor Juc, a avut o întrevedere cu reprezentanții a două centre științifice din cadrul Institutului Național de Cercetări Economice al Academiei Române – Centrul de Economia Industriei și Serviciilor și Centrul pentru Energie Regenerabile și Eficiențe Energetice. La întrevedere au fost prezenți dr. Filip Cârlea, directorul Centrului pentru Promovarea Energiei Regenerabile și Eficiență Energetică, care desfășoară activități de cercetare în proiecte-pilot al Academiei Române, dr. Marina Bădineanu, cercetător științific principal, șef Departament Energie și dr. Cristian Sima, cercetător științific principal, Centrul de Economie a Industriei. Din partea ICJP, la întrevedere a participat, dr. Svetlana Ciumac, cercetător științific coordonator, Centrul Cercetări Politice și Relații Internaționale al ICJP al AȘM.

În cadrul reuniunii, reprezentanții instituțiilor de cercetare au decis realizarea în comun a unor cercetări privind securitatea energetică, economică, dar și umană, se arată pe site-ul Academiei de Științe a Moldovei.

Părțile au purtat discuții preliminare pentru semnarea unui protocol de colaborare științifică între Institutul de Energetică al AȘM și Centrul de Energie Regenerabilă și Eficiență Energetică al Academiei Române și, pe viitor, cu Institutul de Cercetări Juridice și Politice al AȘM.

Delegația din România se află la Chișinău și cu ocazia participării la cea de-a III-a ediție a Conferinței Internaționale „Energetica Moldovei – 2016. Aspecte regionale de dezvoltare”, care va avea loc timp două zile și unde vor expune lucrări într-o paletă foarte largă pe zona domeniului energetic din cadrul Institutelor de Cercetări din România, politehnicii românești.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *