Călin Popescu-Tărâceanu către basarabeni: România vă aşteaptă, noi toţi vă aşteptăm acasă!

Președintele Senatului de la București, Călin Popescu-Tăriceanu a lansat către cetățenii Republicii Moldova un apel în contextul alegerilor prezidențiale care vor avea loc duminică. În viziunea politicianului, în cadrul scrutinului din 30 octombrie, românii dintre Prut și Nistru urmează să facă un pas important spre Reunirea cu România.

„Ziua de 30 octombrie 2016, în care vor avea loc alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, cu siguranţă reprezintă un moment istoric de o maximă importanţă. Or, în această zi românii din spaţiul dintre Prut şi Nistru urmează nu doar să-şi reconfirme vocaţia europeană, ci şi să facă un important pas spre reunirea cu patria-mamă – România. Ruptă forţat din trupul istoric al țării-mamă în baza unor înţelegeri obscure între doi dictatori şi două regimuri totalitare: Rusia stalinistă şi Germania fascistă, astăzi, Basarabia se află mai aproape ca oricând de reunirea cu România. Calvarul de decenii prin care trec românii basarabeni poate lua sfârşit, iar pentru aceasta e absolut necesar ca votul din 30 octombrie 2016 să fie unul pro-UE, unul pro-Unire”, explică Tăriceanu.

Copreședintele ALDE avertizează că Rusia va încerca să mențină Republica Moldova în sfera sa de influență prin impunerea candidatului socialist Igor Dodon, în condițiile în care a devenit conștientă de creșterea vertiginoasă a curentului unionist de peste Prut. În această situație, Tăriceanu îi îndeamnă pe românii basarabeni să iasă la vot în favoarea unui viitor european și a Reunirii cu Patria-Mamă. „Timpul experimentelor geopolitice a trecut! A venit timpul ca românii din Basarabia să-şi ocupe locul istoric binemeritat, care le-a fost hărăzit de Dumnezeu!”, precizează acesta.

„Dragi români basarabeni! România vă aşteaptă! Noi toţi vă aşteptăm acasă! De aceea, pe data de 30 octombrie 2016 faceţi alegerea corectă! Alegeţi viitorul pe care-l meritaţi din plin”, îndeamnă președintele Senatului.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *