Dodon intră cu cizmele peste memoria victimelor regimului totalitar comunist

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, intră cu cizmele în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi a regimului comunist.

Dodon a anunţat că vrea să „facă pietriş” din piatra comemorativă instalată în PMAN în memoria victimelor ocupaţiei sovietice şi a regimului comunist.

„Această piatră a lui Ghimpu a fost instalată cu încălcarea legislației. Nu există nicio decizie a Consiliului Municipal Chișinău. O să facem pietriș din această piatră din PMAN și vom acoperi gropile din municipiul Chișinău”, a declarat zelos Igor Dodon joi, în cadrul unei discuții cu cititorii publicației moscovite Komsomolskaia Pravda, informează Ziarul Naţional.

Piatra comemorativă din PMAN a fost instalată în luna iunie 2010, după ce Mihai Ghimpu a semnat un decret prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarată „Zi a ocupaţiei sovietice”. Deşi decretul a fost anulat ulterior de către Curtea Constituţională, Mihai Ghimpu şi primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, au declarat în repetate rânduri că nu au de gând să scoată din PMAN piatra comemorativă.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *