Zile numărate până la inaugurarea pomului de Crăciun din PMAN

Până la inaugurarea pomului de Crăciun din centrul capitalei au rămas zile numărate. Lucrările de instalare deja au început. Bradul are în jur de 18 de metri şi a fost adus din satul Văsieni, raionul Ialoveni. Ca şi în anii precedenţi, locuitorii capitalei au păreri diferite privind frumuseţea bradului şi necesitatea amplasării lui în Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN), relatează Mesager.

Chiar dacă e zi de duminică, câțiva muncitori lucrau dis-de-dimineață la amenajarea bradului de Crăciun din centrul capitalei. Bradul va fi împodobit săptămâna viitoare, iar potrivit reprezentanților de la Primăria Chișinău, ghirlandele și jucăriile vor fi absolut noi. Cumpărarea acestora a fost posibilă grație faptului că Primăria nu a cheltuit niciun ban pentru pomul de Crăciun, cei 15 mii de lei fiind oferiți de către un om afaceri.

Chiar și așa, unii locuitori ai capitalei spun că bradul e cam scump, deși sunt mulțumiți de felul cum arată.

„Da, e frumos, dar se putea şi mai ieftin după sărăcia noastră.” „Bradul întotdeauna este frumos şi aduce sărbătoare, aştept deja să văd cum va arăta la inaugurare.” „E frumos bradul din acest an, când va fi împodobit se va simţi atmosfera de sărbătoare”, au spus câteva persoane.

Au fost însă și din cei care au spus că sunt nemulțumiți de felul în care arată bradul, cât și de suma care s-a cheltuit pentru cumpărarea acestuia.

„Se putea şi mai bine, părerea mea este că anul trecut a fost mult mai ok, se putea de împodobit brazii din spate şi de investit în grădiniţe, în hrana copiilor.” „Bradul nu este frumos, trebuia luat din pădure, ca să fie mult mai frumos, mult mai natural”, au spus câteva persoane.

Locuitorii capitalei sunt invitați pe 1 decembrie la inaugurarea bradului de Crăciun, care va sta în PMAN până pe 14 ianuarie.

trm.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *