Obiectivul strategic al României în Republica Moldova

Consiliul Suprem de Apărare al României (CSAT) a aprobat la şedinţa de marţi, 29 noiembrie, un plan de acţiune pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu Republica Moldova, a anunţat preşedintele român Klaus Iohannis, citat de Agerpres în pagina electronică, la care face trimitere IPN.

„Am spus în septembrie (…) şi reiterez şi acum faptul că este extrem de importantă relaţia cu Republica Moldova, care trebuie să devină mai bună, mai pragmatică şi mai previzibilă. (…) Obiectivul nostru strategic, aşa cum este reflectat în acest plan pe care l-am aprobat astăzi, este integrarea europeană a Republicii Moldova”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după şedinţa CSAT.

El a subliniat că efortul României va fi sistematizat şi concentrat instituţional, astfel încât rezultatele să fie concrete şi palpabile pentru cetăţenii Republicii Moldova. Şeful statului român a adăugat că pentru implementarea planului de acţiune va fi creat un grup de lucru interinstituţional, sub coordonarea Administraţiei Prezidenţiale, care va începe să lucreze în cel mai scurt timp.

ipn.md

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *