Relații mai strânse între Suceava și Cernăuți

O delegație a unor consilieri suceveni au efectuat recent o vizită în regiunea Cernăuți. În cadrul vizitei, delegația a avut consultări cu deputați din Consiliul regional Cernăuți, a participat la deschiderea unei noi gradinițe în comuna Mahala și a vizitat un liceu de limbă ucraineană din Cernăuți.

Membrii Consiliului Local și Județean Suceava, alături de reprezentanți ai Consiliului Regional Cernăuți, au participat la inaugurarea Grădiniței „Castelul Fermecat” din satul Mahala, raionul Noua Suliță, a treia unitate preșcolară construită cu sprijinul primarului Elena Nandriș.

Duminică, reprezentanții Consiliului Local și Județean Suceava au avut o întrevedere cu membri ai Consiliului Regional Cernăuți, în cadrul căreia au discutat despre derularea în comun a unor proiecte care vizează promovarea și valorificarea patrimoniului cultural comun moștenit, informează Euromedia.

În programul delegației din România a fost prevăzut și un moment solemn de depunere de flori la Monumentul lui Mihai Eminescu din Cernăuți, precum și la cel al Olgăi Kobyleanska, din fața teatrului dramatic care îi poartă numele.

În același context s-a ajuns la un acord privind începerea colaborării în direcţia schimbului de experienţă şi realizarea comună a proiectelor în domeniile învăţământului şi culturii între Liceul pentru copii talentați din Cernăuți și Gimnaziul „Ştefan cel Mare” din Suceava.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *