Colaborare mai strânsă România-Rep. Moldova în regiunea danubiană

Executivul de la Chişinău a aprobat proiectul de Lege pentru ratificarea Acordului de finanţare pentru Programul transnaţional Dunărea 2014-2020.

Programul, avându-i ca actori pe Guvernul Republicii Moldova, Uniunea Europeană şi Ministerul Economiei din Ungaria, a fost semnat la Chişinău pe 15 decembrie.

Programul are ca scop acordarea asistenţei financiare pentru implementarea proiectelor de promovare a inovaţiilor, transferului de cunoştinţe, eficienţei energetice şi a antreprenoriatului în regiunea Dunării, precum şi pentru acţiuni de conservare şi gestionare a patrimoniului natural şi cultural, dezvoltarea unor sisteme de transport sigur şi durabil în Republica Moldova.

Republica Moldova va beneficia de asistență în valoare de 5 milioane de euro, sub forma unui grant, pentru finanţarea proiectelor iniţiate de autorităţile publice, organizaţiile non-guvernamentale, instituţiile educaţionale şi Camerele de Comerţ şi Industrie.

De asemenea, participarea la Program creează şi premisele necesare pentru aprofundarea relaţiilor de colaborare dintre instituţiile din Republica Moldova şi cele din ţările din regiunea Dunării, între care: România, Austria, Bulgaria, Ungaria, Republica Cehă, Germania, Serbia, Muntenegru şi altele.

Valoarea totală a Programul este de 268,78 de milioane euro şi este implementat de Uniunea Europeană prin Instrumentul European de Vecinătate.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *