Republica Moldova va colabora cu Elveția în domeniul sănătăţii publice

Un Memorandum de înțelegere între Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și cooperare, cu privire la implementarea proiectului „Reducerea poverii bolilor netransmisibile”, a fost aprobat de Guvernul de la Chișinău.

Conform documentului, Elveţia va acorda Republicii Moldova sprijin financiar în valoare de 4 milioane 430 mii de franci elvețieni, pentru consolidarea capacităților de diagnosticare a bolilor netransmisibile, prevenirii și controlului acestora, în special în regiunile rurale. Ajutorul va fi acordat prin intermediul proiectelor de asistență tehnică, programelor de instruire pentru profesioniștii din domeniul sănătății și organizarea unor activități de informare.

Proiectul urmează să fie pus în aplicare cu sprijinul Institutului Elvețian Tropical de Sănătate Publică. Scopul final al proiectului constă în facilitarea accesului populației la servicii calitative și în îmbunătățirea indicatorilor de sănătate.

infoprut.ro

Share

2 Responses to Republica Moldova va colabora cu Elveția în domeniul sănătăţii publice

  1. Grigoriu spune:

    Mai mariti salariile la medici, ca sunt cam mizere! Marirea cu 20% care ati facut-o nu cred ca tare s-a simtit

  2. Vova spune:

    Doar că mai întîi ar trebui renovate spitalele, cu reparația de pe timpul comunist și cu aparatajele vechi nu mai atingi același nivel!
    Dacă s-ar găsit alde Plaha vre-o cîțivai cum a investiti în Institutul Mama și Copilul și l-a adus la niște standarde europene, cred că se va putea de cooperat ușor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *