Structuri speciale pentru gestionarea proiectelor moldo-române

Propunerea de înființa o structură comună care să gestioneze proiectele moldo-române, a venit din partea președintelui român, Traian Băsescu și a fost făcută publică azi la Iași, în cadrul unei conferințe de presă cu omologul său moldovean Nicolae Timofti.

Traian-Basescu-Nicolae-Timofti-parteneriat-de-sange-e1395231132976Băsescu a declarat:”I-am propus preşedintelui Timofti şi am convenit să cerem guvernelor noastre realizarea unei structuri permanente care să lucreze strict pentru acest proiecte. O structură mică, suplă, de 4 funcţionari de la Bucureşti şi 4 de la Chişinău va face ca transferul de responsabilitate de pe un an pe altul să nu mai fie o realitate”.

„Guvernele ţărilor noastre desfăşoară proiecte ample în aceste domenii, iar semnalul pe care vrem să îl transmite, este ca acestea să fie finisate în termenele stabilite pentru beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului”, a adăugat Timofti.

Amintim că premierul Victor Ponta a declarat la sfîrșitul anului trecut, în cadrul unei intrevederi cu premierul Leancă, că România oferă 20 de milioane de euro pentru modernizarea grădiniţelor şi şcolilor din Republica Moldova.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *