De ce e trist Ministrul Apărării de la București, Mihnea Motoc

Ministrul Apărării de la București, Mihnea Motoc, și-a exprimat regretul față de demiterea omologului său de la Chișinău, Anatol Șalaru.

„Cu tristețe, l-am sunat astăzi pe colegul Anatol Șalaru de la Chișinău. Mi-am spus regretul la încheierea mandatului domniei sale ca Ministru al Apărării și totodată i-am exprimat aprecierea pentru contribuția sa neabătută la întărirea și modernizarea Forțelor Armate. Am evocat împreună colaborarea noastră instituțională și personală, orientată înspre aceste obiective, pe care le-am urmărit bilateral și în planul relației de Parteneriat pe care Republica Moldova o are cu NATO și Uniunea Europeană”, a scris Mihnea Motoc pe Facebook.

În același timp, ministrul Apărării al României a apreciat și optimismul lui Anatol Șalaru, „de aparte elevație intelectuală și morală, pe care mi l-a inspirat de fiecare dată domnul ministru”. Motoc a precizat că i-a urat lui Șalaru succes în tot ce va întreprinde și și-a exprimat încrederea că „prețioasele colaborări desfășurate în mandatul său vor putea fi duse mai departe”.

„Sărbători frumoase, cu senin, lumină și speranță, Anatol Șalaru!”, și-a încheiat mesajul Mihnea Motoc.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat marţi decretul de demitere din funcţie a ministrului Apărării, Anatol Şalaru, despre care a spus că pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România şi cooperarea cu NATO. Lui Anatol Șalaru i-a fost recent retras sprijinul politic din partea Partidului Liberal, la inițiativa liderului Mihai Ghimpu.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *