Parteneriat Republica Moldova-Germania pentru dezvoltare economică

Vicepremierul Andrei Galbur, şeful diplomaţiei de la Chişinău, a semnat Înţelegera între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Germaniei privind o cooperare tehnică ce are ca scop îmbunătăţirea dezvoltării economice şi sociale.

Din partea guvernului german documentul a fost semnat de Ulrike Knotz, ambasador al Germaniei la Chişinău.

Înţelegerea a fost semnată în baza Acordului interguvernamental din 10 iulie 2014, privind colaborarea pentru dezvoltare, şi prevede promovarea în comun a trei proiecte în valoare totală de 6 milioane de euro.

Proiectele se referă la modernizarea serviciilor publice locale, la sporirea calităţii şi eficienţei în domeniul asistenţei medicale şi la consilierea premierului în domeniul dezvoltării economice.

De asemenea, partea germană a exprimat disponibilitatea de a pune la dispoziţia Guvernului Republicii Moldova alte 10 milioane de euro în cadrul unui nou proiect, în scopul îmbunătăţirii accesului populaţiei la sanitaţie, în special în instituţiile de învăţământ.

infoprut.ro

Share

2 Responses to Parteneriat Republica Moldova-Germania pentru dezvoltare economică

  1. Adevarul spune:

    Germania mereu a fost si continuie sa fie unu din partenerii de baza a R.Moldova, de aceea sper ca cei din Moldova sa nu-i dezamageasca pe acestea precum au facut cei din PLDM, in urma careia am pierdut increderea si sustinerea lor

  2. Oleg spune:

    Da dar cum se primeste ca Germania a fost convinsa sa mearaga spre asa colaborari, sau e asteapta asa o guvernare cointeresata de asa proiecte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *