CFM: Trenurile de pe cursele Chişinău-Odesa şi Chişinău-Socola vor circula mai des

Trenul de pe cursa Chișinău – Odesa, care, anterior, circula în zilele de sâmbătă și duminică, va fi repus în circulație inclusiv în zilele de vineri, începând cu 20 ianuarie.

Orarul va fi valabil timp de o lună, se precizează într-un comunicat de presă al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM).

Astfel, conform acordului încheiat de CFM cu reprezentanții căilor ferate din Ucraina, trenul va circula temporar de trei ori pe săptămână.

În cazul în care fluxul de pasageri se va menține, perioada de circulație a garniturii va fi prelungită. Controlul vamal pentru pasagerii cursei este efectuat în incinta Gării Feroviare din Chișinău, înainte de îmbarcarea pasagerilor în tren, iar procedura nu se mai repetă și la frontieră.

„Decizia vine în suportul călătorilor, cu scopul reducerii timpului de călătorie. Astfel, timpul călătoriei a fost redus cu circa 40 de minute spre Odesa și cu aproximativ 50 minute la întoarcere. Trenul de pe cursa Chișinău – Odesa pornește din stația Chișinău la ora 8:11 și ajunge la destinație la ora 12:25. La întoarcere, trenul pornește din Odesa la ora 16:00 și ajunge la Chișinău la 20:15”, se precizează în comunicat.

De asemenea, CFM anunță că circulația trenului de pe cursa Chișinău – Socola (Iași) în zilele de luni, vineri, sâmbătă și duminică a fost prelungită grație numărului ascendent de pasageri care au optat pentru serviciile transportului feroviar în perioada sărbătorilor de iarnă.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *