Veste bună pentru două comune din Nisporeni: Înfrățirea cu o localitate din România le aduce bani pentru proiecte

Anul 2017 se anunță a fi unul mai bun pentru comunele Ciorești și Șișcani din Nisporeni. Acestea vor beneficia de câte 20 de mii de euro din partea autorităților din Tunari, județul Ilfov, pentru implementarea unor proiecte comunitare. Înfrățirea dintre cele trei localități a facilitat sprijinul financiar.

„Noutatea, desigur, ne-a bucurat mult și am apreciat acest gest ca pe unul frățesc”, a declarat Valeriu Guțu, primarul de Ciorești, citat de publicația Expresul. Oficialitățile din Tunari au decis ca 5000 de euro să fie utilizați pentru organizarea deplasării unei delegații din Ciorești la sărbătorile dedicate zilelor localității Tunari. „Vom merge încolo cu colectivele noastre artistice, cu meșterii populari din Ciorești. Sperăm la un schimb de experiență cultural productiv”, a mai precizat edilul de Ciorești, care a adăugat că intenționează ca din restul de bani să construiască un teren de fitness și joacă pentru copii în centrul satului.

Sute de primari din Republica Moldova, printre care și 24 de primari din regiunea Ungheni-Nisporeni-Călărași, s-au deplasat în aprilie 2016 la București la o conferință a reprezentanților comunităților locale din România și Republica Moldova, organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, și care a avut drept scop încheierea unor acorduri de înfrățire între localitățile de ambele maluri ale Prutului.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *