Dodon, dat în judecată de Traian Băsescu

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va fi chemat în instanță pentru retragerea în mod „arbitrar” a cetățeniei fostului șef de stat Traian Băsescu. Anunțul a fost făcut joi, pentru Mediafax, de avocatul fostului preşedinte al României, Andrei Bivol. Acesta a declarat că cererea a fost depusă la Curtea Supremă.

„Astăzi am înregistrat o cerere de chemare în judecată la Curtea Supremă de Justiţie, aşa cum prevede legea cetăţeniei din Republica Moldova. Noi considerăm că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă în mod arbitrar şi (decizia-n.r.) este contrară principiilor şi procedurilor prevăzute de legea cetăţeniei şi de Convenţia Europeană cu privire la cetăţenie”, a spus avocatul.

Bivol a precizat că acest caz este o premieră pentru Republica Moldova și că nu există în practica judiciară dosare de contestare a unui decret de retragere a cetăţeniei.

Igor Dodon a semnat pe 3 ianuarie decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova, acordate de fostul președinte al Republicii Moldova Nicolae Timofti lui Traian Băsescu. Liberal-democratul Grigore Cobzac a depus la Curtea Constituțională a Republicii Moldova o sesizare în acest sens, fiind ulterior returnată de CC, care a precizat că legalitatea retragerii cetăţeniei lui Traian Băsescu ține de competenţa exclusivă a instanţelor judecătorești.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *