Caravana limbii române în sudul Republicii Moldova – spectacole de teatru pentru copii în mai multe localități

Bucuria copiilor și a părinților! În perioada 30 ianuarie-3 februarie, Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni (IEH), aflat în subordinea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, va derula cea de-a doua ediție a proiectului „Caravana limbii române în Sudul Basarabiei”.

Programul cuprinde un turneu al Teatrului Muzical – Dramatic „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” din Cahul cu spectacolele de teatru pentru copii „Nunta lui Tândală”, „Un suflet pentru o păpușă” și „Cartierul Latin”, se arată într-un comunicat de presă al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”.

Caravana va ajunge în școlile din următoarele localități aflate în sudul Republicii Moldova: raionul Leova (satul Sarata Nouă, satul Cazangic), raionul Taraclia (Taraclia, satul Aluatu), raionul Cantemir (satul Haragîș, satul Lărguța), raionul Cahul (satul Pelinei, satul Ursoaia), raionul Cimișlia (Cimișlia, satul Hîrtop).

„Caravana limbii române în Sudul Basarabiei” se încadrează în strategia IEH pentru păstrarea şi promovarea identităţii naționale, culturale şi lingvistice a românilor de pretutindeni, se mai arată în comunicat.

Partener al Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni în realizarea acestui proiect este Consulatul General al României la Cahul.

Proiectul se află la a doua ediţie. În anul 2016, la prima ediție a acestui proiect, trupa Teatrului Muzical-Dramatic „Bogdan Petriceicu-Hașdeu” a susținut, 15 spectacole de care s-au bucurat peste 4000 de spectatori, copii și cadre didactice, iar pe pagina de Facebook a misiunii fotografiile postate au au avut peste 9000 de vizualizări.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *