Moldova va primi un grant de 25,3 mln dolari de la Banca Mondială

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 25,3 mln de dolari în vederea realizării Proiectului ”Agricultura Competitivă în Moldova”. Un acord în acest sens a fost ratificat astăzi de către Legislativ, informează Moldpres.

GetFile (3)Grantul este oferit R. Moldova de către Guvernul Suediei şi va fi administrat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Obiectivul de dezvoltare al proiectului constă în consolidarea competitivităţii sectorului agroalimentar prin susţinerea procesului de modernizare a sistemului şi facilitare a accesului agriculturilor la pieţele de desfacere.

Proiectul vizează un şir de beneficiari din domeniul privat, public şi asociaţiile din sectorul agricol. Banii vor fi oferiţi prioritar pentru crearea grupurilor de producători, care vor beneficia de granturi în sumă de pînă la 300 mii de dolari.

Costul total al proiectului constituie 25,3 milioane de dolari, dintre care 18 mln de dolari vor fi oferiţi de Banca Mondială. Proiectul va fi implementat pe o perioadă de cinci ani.

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *