Şeful ISU Suceava, premiat în Republica Moldova

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Bucovina” Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui, a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale” în cadrul Galei anuale de apreciere a performanței Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova.

Programul evenimentului a cuprins participarea la Gala anuală organizată de Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova şi efectuarea unei vizite la locul tragediei aviatice din localitatea Haragâş, raionul Cantemir, unde şi-au pierdut viaţa, anul trecut, membrii echipajului elicopterului SMURD al Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi.

La festivitatea de premiere au participat angajaţi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Alexandru Jizdan – ministrul Afacerilor Interne din Republica Moldova, Zdenek Krejci – ambasadorul Republicii Cehe în Republica Moldova, Dafina Gherceva – coordonator rezident NATO, Daniel Ioniţă – ambasadorul României la Chişinău, reprezentanţi ai ministerului Afacerilor Interne şi din Ministerul Apărării din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai altor instituții de stat.

După ce a primit medalia „Solidaritate în Situaţii Excepţionale”, şeful pompierilor militari suceveni a mulţumit pentru onoranta distincţie şi a transmis felicitările din partea secretarului de stat dr. Raed Arafat şi a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Daniel Marian Dragne, informează Suceava News.

În același timp, şeful ISU Suceava, Ion Burlui, a asigurat oficialitățile din Republica Moldova de întreaga deschidere a pompierilor militari din România pentru colaborări viitoare în domeniul situaţiilor de urgenţă.

După festivitate, delegaţia română s-a deplasat în localitatea Haragâş, pentru a comemora eroii echipajului SMURD căzuţi la datorie în ziua de 2 februarie 2016. La locul tragediei, pompierii din România au fost întâmpinaţi de preşedintele raionului Cantemir, de primarul localităţii Haragâş şi de către comandantul unităţii de pompieri-salvatori din Cahul. Toţi cei prezenţi la faţa locului au ţinut un moment de reculegere şi au aprins lumânări.

Făcând referire la dezvoltarea colaborării profesionale, Ion Burlui a lansat o invitaţie către autorităţile din Republica Moldova de a realiza un program de pregătire pentru pompierii din Republica Moldova, în cadrul Centrului de Antrenament şi Pregătire de Specialitate Siret.

Propunerea făcută de şeful ISU Suceava a fost acceptat de oficialităţile din Republica Moldova, şeful Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, general-maior Mihail Harabagiu, anunțând că va face demersurile legale pentru realizarea acestui proiect.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *