Firme româneşti ar putea prelua companii energetice din Republica Moldova

Guvernul de la Chişinău ia în calcul eventuale privatizări către companii româneşti a unor societăţi energetice de stat din Republica Moldova.

Acest subiect a fost discutat în cadrul întrevederii de marţi, de la Bucureşti, dintre ministrul Economiei de la Chişinău, Octavian Calmîc, şi ministrul Energiei din România, Toma Petcu, ca parte integrantă a “unor noi modalităţi de extindere” în sectorul energetic din cele două state.

”Viceprim-ministrul Calmîc i-a transmis ministrului Petcu şi disponibilitatea Chişinăului de a lua în calcul eventuale privatizări cu companii româneşti a unor societăţi energetice moldoveneşti controlate de Republica Moldova”, a anunţat Ministerul Energiei, potrivit News.ro.

De asemenea, cei doi demnitari au discutat şi despre prelungirea gazoductului Iaşi-Ungheni până în capitala Republicii Moldova, iar pe teritoriul României, până la Oneşti.

”Această colaborare este extrem de importantă pentru că ne interesează proiectele de interconexiune cu statele vecine şi în special cu Republica Moldova, atât pe partea de gaze naturale, cât şi de energie electrică”, a declarat Toma Petcu.

România este primul partener comercial al Republicii Moldova. La finele anului 2016, comerţul bilateral a înregistrat un volum de 1,38 miliarde USD.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *