Parteneriate între școlile din Vaslui și cele din Republica Moldova

O delegație a Inspectoratului Școlar Național (ISN) din Republica Moldova, condusă de directorul Ana Vivdici, a avut marți o întâlnire cu prefectul de Vaslui, Isabel Bogdan.

Delegația a fost însoțită de Adelina Ghețiu, director adjunct ISN Republica Moldova, și Eudochia Ceban, șef adjunct al direcției ISN Republica Moldova, alături de Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, si Alexandru Mîță, purtătorul de cuvânt al ISJ Vaslui, informează Vremeanoua.ro.

Delegația ISN Republica Moldova se va afla la Vaslui timp de trei zile, perioadă în care va vizita grădinițe, școli gimnaziale, licee, pentru a vedea cum sunt organizate structurile de învățământ în România.

„Avem semnat Acordul-Cadru de cooperare instituțională internațională între Inspectoratul Scolar Județean Vaslui și Inspectoratul Școlar Național al Republicii Moldova, prin intermediul căruia au fost stabilite principiile cooperării dintre instituția nou-înființată în Republica Moldova și ISJ Vaslui. Obiectivul nostru e să avem încheiate cât mai multe parteneriate între scoli din Vaslui si cele din R. Moldova. Împreunã putem dezvolta proiecte, care sã conducã la dezvoltarea si îmbunãtățirea celor două sisteme de învățământ”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Directorul ISN, Ana Vivdici, a fost interesată de relatia dintre Inspectoratul Școlar si Instituția Prefectului, reprezentantul Guvernului în teritoriu precizând că există o colaborare excelentă, cele două instituții fiind active în derularea anumitor activități si proiecte, conform sursei citate.

“Avem o colaborare strânsă cu Inspectoratul Școlar Județean. Îi oferim sprijinul de câte ori e nevoie și sunt convins că veți avea numai de câstigat din această vizită. Învățământul vasluian este unul de calitate, cu rezultate foarte bune pe plan național și internațional. Poate fi considerat un exemplu de bună practicãă”, a spus prefectul Isabel Bogdan.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *