Troleibuze beloruse pentru locuitorii din Bălți

Primele două troleibuze noi, achiziţionate din Belarus, au ajuns la Bălţi, în această dimineaţă. Potrivit publicaţiei regionale „CП”, până la sfârşitul lunii iunie, la Bălţi, urmează ca să mai ajungă încă 21 de troleibuze noi, achiziţionate de la uzina Belcommunmash din Belarus, anunță postul public de TV.

big-primele-troleibuze-noi-din-belarus-au-ajuns-la-baltiDirectorul Întreprinderii municipale „Direcția de troleibuze” din Bălți, Serghei Mihailov, a declarat că cele 23 de maşini noi vor permite reabilitarea parcului de troleibuze din municipiu. Totodată, Serghei Mihailov a spus că, odată cu aducerea troleibuzelor noi, în Bălți vor fi inaugurate și câteva itinerare noi.

„În următorii 10 ani, conform proiectului, planificăm să cumpărăm încă 10 troleibuze pentru a le înlocui pe cele vechi”, a spus Serghei Mihailov.

În noiembrie trecut, Primăria municipiului Bălţi a semnat un Acord pentru obţinerea unui grant din partea Uniunii Europene în valoare de 1,6 milioane de euro pentru modernizarea parcului de troleibuze. Grantul respectiv a fost suplimentat cu un credit al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în sumă de trei milioane de euro, menit procurării a 23 de troleibuze noi pentru municipiul Bălţi.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *