Laptop al unui agent Secret Service cu date despre Turnul Trump, FURAT la New York

Un laptop care conţine schiţa Turnului Trump, detalii despre investigaţia privind utilizarea unui server privat de către fostul secretar de Stat Hillary Clinton şi alte informaţii despre siguranţa naţională a fost furat din maşina unui agent Secret Service, în oraşul New York, relatează ABC News.

Calculatorul portabil a fost furat joi, fiind căutat activ de autorităţile americane, au declarat vineri surse din cadrul serviciilor de securitate americane.

Poliţia încearcă identificarea autorului furtului pe baza imaginilor camerelor video de surpraveghere.

Laptopul agentului Secret Service este criptat, iar informaţiile hardului pot fi şterse de la distanţă, în caz de nevoie.

Însă este posibil ca autorul furtului să obţină acces la informaţiile din laptop, iar accesul de la distanţă la sistemul calculatorului poate fi blocat.

Serviciul american pentru protecţia oficialilor a confirmat furtul, precizând că nu oferă detalii dat fiind că investigaţia este în curs.

Potrivit CBS News, alte lucruri furate în acelaşi incident – monede şi o geantă neagră inscripţionată „Secret Service” – au fost recuperate.

mediafax.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *