Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni va ajunge până la Chişinău

Premierul României, Sorin Grindeanu, afirmă că autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni va ajunge până la Chişinău. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către şeful Executivului de la Bucureşti după întrevederea delegaţiei Republicii Moldova cu cea a României, ce s-a desfăşurat astăzi la Piatra Neamţ, relatează Mesager.

Potrivit premierului român, proiectul va demara în cel mai scurt timp, iar lucrările vor fi accelerate. „Acest domeniul al infrastructurii este unul din domeniile prioritare ale Guvernului pe care îl conduc. Ceea ce ne dorim este ca toate aceste termene de execuție a lucrărilor să fie reduse la maxim. Există un studiu de fezabilitate din 2011 care trebuie actualizat astfel încât să putem lansa spre licitație proiectarea plus execuția lucrărilor. În același timp, mă feresc să dau termene. Acest tronson prevede legătura și cu Republica Moldova până la Chișinău”, a declarat șeful Executivului de la București, Sorin Grindeanu.

Cei doi oficiali au mai discutat şi despre scurtarea timpului petrecut în vama moldo-română de către pasageri. În susţinerea acestei idei, personalul din punctele de trecere a frontierei dintre România şi Republica Moldova va fi mărit, astfel încât fluxul de trecere a graniţei să fie mult mai rapid.

Tot la Piatra Neamţ părţile au discutat şi au definitivat înţelegerea privind oferirea celor 95 de microbuze pentru școlile din Republica Moldova. De asemenea, premierul României, Sorin Grindeanu, a venit cu propunerea ca statul vecin să participe cu investiții la procesul de privatizare din Republica Moldova.

trm.md

Share

3 Responses to Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni va ajunge până la Chişinău

  1. Grigoriu spune:

    Romania si drumuri ne face. Da rusii ce fac?

  2. Adevarul spune:

    Si Dodon doreste sa ne intoarcem cu spatele la europeni, luand in consideratie ca anume tarile europene si sunt cele care ne sustine cel mai mult?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *