Deputat de la București: Lucrez la o propunere legislativă legată de redobândirea cetățeniei prin recunoaștere

Deputatul Matei Dobrovie, membru al Comisiei de Politică Externă şi vicepreşedinte al Comisiei pentru românii din afara granițelor țării, în Camera Deputaților, a anunțat că lucrează la o inițiativă legislativă referitoare la redobândirea cetățeniei române prin recunoaștere, în contextul în care pentru etnicii români din Republica Moldova, cetățenia română este foarte importantă.

„Ca fost jurnalist, cu experiență în domeniul politicii externe, cunosc foarte bine cât de importantă este pentru etnicii români din R. Moldova cetățenia română. În prezent, lucrez la o propunere legislativă legată de dobândirea cetățeniei prin recunoaștere”, a scris parlamentarul pe Facebook.

Matei Dobrovie a mai menționat că în cadrul ședinței de miercuri a Comisiei pentru românii din afara granițelor țării s-a decis interpelarea ministrului Justiției Tudorel Toader în legătură cu persoanele care au beneficiat de cetățenia română și cărora o dată cu schimbarea documentelor de identitate nu le mai este recunoscută. „Decizia survine ca urmare a faptului că, în urma unor solicitări repetate, Ministerul Justiției nu a trimis niciun reprezentat la discuțiile organizate de Comisia pentru Românii din afara granițelor țării. În plus, Ministerul Justiției nu a trimis încă niciun punct de vedere cu privire la modificarea și completarea art. 9, Legea 21/1991, deși Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC), aflată în subordinea sa, a redactat o propunere în acest sens”, a explicat deputatul.

Interpelarea va fi adresată și ministrului delegat pentru Relația cu Parlamentul, Grațiela Gavrilescu, a mai anunțat Dobrovie.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *