Marele compozitor Eugen Doga își lansează o carte

O carte de arii și romanțe semnată de compozitorul Eugen Doga, pe versuri de Veronica Micle și Mihai Eminescu, va fi lansată la Chișinău miercuri, ora 18.00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

Volumul I „Dialogurile dragostei” conține 25 de cântece și romanțe În cadrul spectacolului care prezintă volumul I din „Dialogurile dragostei” vor evolua soprana Mariana Bulicanu, solistă a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Cristina Pintilie, Ana Cernicova, soprană TNOB, Marcel Roșca, elevii Liceului „Ciprian Porumbescu” și Orchestra simfonică dirijată de Dumitru Cârciumaru.

„Eu cred că aceste două mari personalități din istoria culturii românești au fost create una pentru alta. Cred că multe lucrări nu ar fi apărut dacă cei doi nu se cunoșteau. Veronica era o poetă genială… Niște poezii extraordinare, atâta dragoste, atâta căldură, atâta ură, devotament, pasiune, atâta spațiu în aceste sentimente. Nu le găsești la nimeni în literatură. Creația celor doi era legată. De exemplu, în <> găsim acest lucru și la Eminescu, dar și la Veronica. Simțirile lor erau într-adevăr într-un dialog”, declară în cadrul unui interviu maestrul Eugen Doga.

Supranumit „Maestru în artă, Artist al Poporului şi Om al Mileniului”, Eugen Doga, născut la 1 martie 1937, în satul Mocra, din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, a adunat pe parcursul vieţii numeroase distincţii şi premii naţionale şi internaţionale. El este înscris în lista celor 200 de personalităţi ale lumii.

Cel mai cunoscut vals al lui Eugen Doga a fost compus pentru coloana sonoră a filmului „Gingaşa şi tandra fiară”.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *