România & Rep. Moldova, „bun îi vinul ghiurghiuliu” pe scena mondială

Republica Moldova se clasează pe locul 19 la nivel mondial în privința producției de vin, conform datelor furnizate de Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIVV).

Producția de vin a Republicii Moldova este raportată la o suprafață de 33,8 mii de kilometri pătrați și la o populație de 3,8 milioane de personae. Anul trecut, producția Republicii Moldova a fost de 1,7 mhl, menținându-se la nivelul din 2015.

În ceea ce privește producția de vin a României, aceasta a fost în 2016 de 3,3 milioane de hectolitri (mhl), în scădere cu 8% față de 2015. Producția de vin a României s-a menținut tot pe locul 13 la nivel mondial – poziție pe care România o ocupă de mai mulți ani, într-un clasament în care Italia este pe primul loc la nivel mondial, cu o producție de peste 50 mhl. După suprafața de viță de vie, România ocupă locul 11 în lume și locul 5 în Uniunea Europeană.

Per total, potrivit datelor OIVV, producția mondială de vin a scăzut cu 3% în 2016 față de anul anterior, de la 276 mhl la 267 mhl.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *