Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi, spectacole în Rep. Moldova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău organizează un mini-turneu al Teatrului pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi în Republica Moldova, cu spectacolul „D’ale lui Păcală”, în regia lui Constantin Brehnescu.

Reprezentaţiile vor avea loc în localităţile din centrul Republicii Moldova, Criuleni, Orhei şi Bardar. Astfel, pe 25 aprilie, ora 16.00, spectacolul va avea loc la Centrul de cultură „Grigore Sîrbu” din Criuleni, pe 26 aprilie, ora 16.00, la Casa raională de cultură din Orhei, iar pe 27 aprilie, ora 15.00, la sala de festivitati a Liceului Teoretic „Aurel David” din Bardar.

„D’ale lui Păcală” a fost gândit ca o punere în scenă dinamică, flexibilă, adaptabilă oricărui spaţiu de joc, care se adresează deopotrivă copiilor şi adulţilor, se menționează într-un comunicat de presă al Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” Chișinău.

Constantin Brehnescu, realizatorul scenariului şi regizorul spectacolului, precizează că „de-a lungul timpului, poporul român a inventat personaje care îl reprezintă ca spiritualitate, care îl caracterizează, înfăţişându-le cu ironie, autoironie, atitudine critică. Aceste personaje dau nota morală a unui popor. Păcală este unul dintre eroii necesari în literatura noastră populară, pe care încercăm să-l redăm publicului aşa cum l-au văzut predecesorii. Personajele de acest tip şi moralitatea pe care o invocă sunt acum mai necesare ca oricând!”.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *