Cît a crescut bugetul de stat timp de 1 an

În primele două luni ale anului curent, veniturile la Bugetul de Stat au fost în creştere cu 10,8 % faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Potrivit Ministerului Finanţelor, la bugetul public naţional au fost acumulate, în perioada de referinţă, venituri în sumă totală de 5018,3 milioane de lei.

big-veniturile-la-bugetul-de-stat-sunt-in-crestereDin suma totală a veniturilor bugetului public naţional, veniturile fiscale au constituit 4392,5 milioane de lei, iar încasările nefiscale au consituit 187,3 milioane de lei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, veniturile fiscale s-au majorat cu 330,4 milioane de lei, iar încasările nefiscale s-au micşorat cu 10,9 milioane de lei.

Pentru susţinerea bugetului şi pentru finanţarea anumitor proiecte din partea donatorilor externi şi investitorilor autohtoni au fost debursate granturi în sumă totală de 239,3 milioane lei.

Din bugetul public naţional s-au executat cheltuieli în sumă de 5353,9 milioane de lei. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, cheltuielile bugetului public naţional sunt în creştere cu 11,8 % .

TRM

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *