Republica Moldova, în TOP 10 destinații pentru vacanța de vară în Europa

Republica Moldova a ajuns pe locul 8 în TOP 10 destinații pentru vacanța de vară în Europa.

Clasamentul a fost realizat de ghidul de călătorie Lonely Planet, relatează Dailymail.co.uk.

Republica Moldova este descrisă că un loc al „vinăriilor secrete și a mănăstirilor stâncoase care se află la frontiera finală a Europei: puțin vizitată, pierdută în timp și mereu surprinzătoare. În capitala Moldovei, Chișinău, bulevardele verzi se întrețesc cu asfaltul gri”.

Sunt menționate și „pivnițele în stil gotic din Mileștii Mici, care găzduiesc cea mai mare colecție de vinuri din lume”. Orheiul Vechi „înconjurat de stânci de calcar și mănăstiri pe malul râului, cum ar fi Saharna și Țipova”.

Top 10 destinații pentru vacanță de vară în Europa: 1. Zagreb, Croația; 2. Gotland, Suedia; 3. Galicia, Spania; 4. Muntenegru de Nord; 5. Leeds, Marea Britanie; 6. Alentejo, Portugalia; 7. Germania de Nord; 8. Republica Moldova; 9. Paphos, Cipru. 10. Le Havre, Franța.

Cei mai mulți turiști care au fost cazați în 2016 la hoteluri, moteluri și pensiuni în Republica Moldova sunt din România. Potrivit datelor publicate joi de Biroul Național de Statistică, din totalul de 121,3 mii de turişti din afara Republicii Moldova, 24,6% au fost din România.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *