Maia Sandu lovită dur de un coleg de ”luptă antioligarhică”: e trufașă și face jocurile lui Plahotniuc

”Maia Sandu trebuie să mai știe că mulți dintre alegători au rămas deziluzionați de prestanța ei de candidat și nemulțumiți de prestația avută în lupta de combatere a contra-candidatului său. Mai mult, o mare parte dintre ei consideră nefiresc de forțată insistența doamnei Sandu de a obține pentru sine (cu prețul pierderii startului electoral extrem de prețios) dreptul exclusiv de a candida în numele forțelor unite protestatare și anti-oligarhice și că această ambiție nu a fost acoperită de dovezi concludente că poate face față luptei”, scrie unul din liderii Partidului Liberal Reformator, ex-deputatul Valeriu Saharneanu pe blog.

”Multora li s-a creat impresia că insistența, parcă nemotivată, adusă până la încrâncenare, a Maiei Sandu de a fi recunoscută drept lider unic al opoziției anti-oligarhice ar fi fost să ia fața reprezentantului direct al mișcării protestatare. Efortul s-a văzut dedicat unor terțe (necunoscute?) interese și nu interesului național care era atunci și a rămas și acum – fisurarea mafiei oligarhice și salvarea Republicii Moldova”, notează Saharneanu.

”Dacă supunem acest comportament testului „Qui prodest?”, descoperim că el a convenit forțelor contra cărora Maia Sandu s-a angajat să lupte. Până la urmă ea nu a îndeplinit obiectivul major al luptei și a ratat o victorie importantă. Ar fi prea îndrăzneț să emitem presupunerea că Maia Sandu ar fi o infiltrație extrem de sofisticată a Coordonatorului în Mișcare, dar insistența categorică, ultimativă, la rolul de lider unic, proasta prestație în duelurile cu Dodon, generozitatea față de ea a caselor de sondaje controlate politic, cât și respingerea la fel de categorică a participării la blocul anti-oligarhic a unui partid cu reale și importante active în lupta anti-oligarhică – a Partidului Liberal Reformator – ne poartă fără să vrem către aceste concluzii. Apropo, reformatorii au susținut-o fără învoire pe Sandu pentru ca într-un final ea să recunoască importanța gestului și să mulțumească sec pentru el”, mai scrie Saharneanu.

Olga Roman

Share

3 Responses to Maia Sandu lovită dur de un coleg de ”luptă antioligarhică”: e trufașă și face jocurile lui Plahotniuc

  1. Justițiarul spune:

    Da chiar ești un idiot bre Saharneanu. Toate pretențiile tale au izul de moșneag beșinos. Cu părere de rău mai sunt moșnegi rătăciți ca tine, Urecheanu, Dabija etc. Cu astfel de pretenții n-ai să ajungi nicăieri. Poate la Doina…

  2. Observator spune:

    Este dus tare cu pluta mârlane Săhărnene. Faptul că Plohotniucul s-a implicat puternic în alegerile prezidențiale împotriva Doamnei aratâ clar, că ea nu face parte din brigada lui.

  3. LanceaLuiHoria spune:

    Înainte de lupta antioligarhică e lupta pentru limpezirea minţilor oamenilor. Deci, Saharneanu (Zaharovici ?, Ţukerman ?) face jocurile lui Plahotniuc (Chişiniovschii ?, Dubossarschii ?, Liberman ?).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *