Proiect de educaţie montană în Munții Călimani pentru 200 de persoane din România și Republica Moldova

200 de persoane din România și Republica Moldova vor participa la proiectul de educație montană „Școala de Mers pe Munte”, care va avea loc în perioada 2-20 august. Proiectul aflat la cea de-a treia ediție cuprinde ateliere teoretice și practice, și drumeții în Munții Călimani.

Proiectul este inițiat de Asociaţia Tăşuleasa Social, în parteneriat cu Coca-Cola HBC România, și se adresează persoanelor dornice să îşi însuşească un stil de viaţă activ prin acumularea de cunoştinţe necesare mersului pe munte şi prin punerea acestora în practică. În urmă unui proces de selecţie, 200 de cursanţi vor participa la cursuri teoretice organizate pe parcursul a 2 zile în campusul Tăşuleasa Social, cursuri urmate de 2 zile de drumeţii, inclusiv campare în natură. Drumeţiile se vor desfăşura sub supravegherea unor instructori atestaţi, se menționează într-un comunicat de presă.

Cu un istoric de peste 17 ani, Asociaţia Tășuleasa Social a dezvoltat proiecte de voluntariat în domenii variate, de la educația cu privire la mediul înconjurător la promovarea unui stil de viață activ și educația civică a tinerelor generații. Acțiuni de împădurire împreună cu voluntari, taberele de copii din campusul propriu, „Școala de Mers pe Munte”, Maratonul Via Maria Theresia, Camionul de Crăciun, sau proiectul „Ziua Bună! – Ziua Voluntarilor Mici” sunt principalele proiecte Tășuleasa Social.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *