Cooperare între Liceul Teoretic din Costeşti și Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bacău

O delegaţie formată din Ilie Bârzu, preşedinte al Asociaţiei „Eurocivica”, Gabriel Leahu, director al Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru”, Călin Leoan Boambă, director al Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri”, Daniela Bârzu, profesor al Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” şi Mitică Pricopie, preşedinte al Despărţământului „Astra-Vasile Alecsandri”, au fost recent oaspeţii localităţii Costeşti din Republica Moldova, într-un schimb de experienţă pe probleme de educaţie şi învăţământ.

În cadrul evenimentului a fost vizitat Liceul Teoretic din Costeşti, unde prof. Gabriel Leahu a prezentat oferta de pregătire şi perfecţionare a cadrelor didactice, gazdele fiind interesate, urmând ca în anul şcolar următor, să se deruleze un proiect comun, convenit de ambele părţi, notează Ziarul Deșteptarea.

Cu aceeaşi ocazie, directorul Călin Boambă a vorbit gazdelor despre Colegiul „Vasile Alecsandri”, oferta educaţională, dotările şi programa şcolară, convenindu-se ca, în anii următori, să aibă loc, între cele două unităţi şcolare, schimburi de experienţă, pe teme educative şi culturale ale elevilor şi cadrelor didactice, atât la Costeşti, cât şi în Bacău. Oaspeţii din Bacău au avut întâlniri şi la Primăria din Costeşti, cu primarul Natalia Petrea, cu membri ai consiliului local, cu alţi oameni de cultură din localitate.

La activităţile organizate a participat şi ministrul Culturii din Republica Moldova, Monica Babuc.

„A fost o vizită utilă, ne-am simţit ca acasă, cum şi delegaţia condusă de primarul localităţii Costeşti, Natalia Petrea, care a vizitat cu ceva timp în urmă colegiul nostru, a declarat că s-a simţit la noi. Am participat la sărbătoarea «Sf. Nicolae de Vară», am avut ocazia să cunoştem tradiţiile locale, am fost invitaţi la un spectacol de muzică şi dansuri româneşti. Am convenit să ne întâlnim periodic, în speranţa că, în viitorul apropiat, Prutul să nu mai fie un râu de graniţă, ci să fie doar menţionat pe harta României, aşa cum a fost în 1918”, a declarat Mitică Pricopie, preşedinte al Despărţământului „Astra – Vasile Alecsandri”.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *