Un post de radio din Rep. Moldova se extinde în România

Un post de radio din Republica Moldova, deținut de un antreprenor care are afaceri și în România, vrea să se extindă în Țară.

Postul Radio Plai, care funcționează în Chișinău din anul 2009, a solicitat marți de la CNA șapte frecvențe de difuzare în România. Este vorba de frecvențele scoase la concurs de CNA în orașele Iași, Putna, Suceava și Vatra Dornei. Postul aparține de societatea SC Interactiv Construct SRL, a omului de afaceri Alexandru Covalenco, notează Paginademedia.

„Radio Plai este un proiect de succes în Republica Moldova, ne plasăm printre primele cinci posturi de radio ca pondere de audiență din cele peste 50 de posturi FM care există la Chișinău. Am considerat că e cazul să acționăm acum șase ani și succesul radioului s-a datorat cel mai mult formatului nostru, muzical distractiv. Am pus accent pe muzica românească din Republica Moldova și România. Pe lângă promovarea tinerelor talente, un accent îl punem pe promovarea și conservarea patrimoniului imaterial, reprezentat de muzica populară clasică și cea din curentele actuale, de asemenea punem accent de muzica ușoară”, spune Covalenco, director general al postului Radio Plai.

Valoarea investiției inițiale pentru deschiderea postului în cele patru localități pentru care solicită frecvențe de la CNA este estimată la 74.500 de euro.

Reprezentantul postului de radio precizează că, initial, programul difuzat de Radio Plai va conține 15% conținut produs la studiourile din Chișinău, „pentru că există emisiuni de importanță majoră care sunt interesante inclusiv la București”.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *