Vacanță în România pentru cei mai buni elevi din Rep. Moldova

În această vară, 150 de elevi din Republica Moldova, medaliați la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale, vor beneficia de odihnă în România în cadrul programului ARC, relatează Agora.

Adolescenții pot merge gratuit în tabara de vară din localitatea Sulina, județul Tulcea, pentru al nouălea an consecutiv.

„Pentru tinerii din Republica Moldova, această ocazie are mai multe semnificații. Una dintre ele ar fi promovarea dialogului între tânara generația din Republica Moldova și cea din România, educarea abilităților de comunicare cu semenii din alte țări, promovarea deschiderei, toleranței dar și spiritului de apartenența la valorile europene comune”, a declarat viceministrul Educației de la Chișinău, Lilia Pogolșa.

La rândul său, ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a remarcat faptul că programul taberelor de vară va cuprinde activități educative, culturale și sportive, având ca temă istoria și civilizația românească, concursuri de limbă română, de cultură generală proiecții de filme și alte activități.

Posibilitatea de odihnă în taberele de vară pentru elevi este oferită în baza Protocolului de Colaborare între Ministerul Educației al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Științifice din România, pentru anii de învățământ 2016-2019.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *