Slobozia Mare și-a găsit fratele din România

Primele rezultate concrete ale grupului intraparlamentar Prietenii Unirii din noua legislatură de la București se fac simțite. Un acord de înfrățire între comuna Slobozia Mare din raionul Cahul și comuna Gheorghe Doja din județul Ialomița a fost semnat joi de primarii celor două localități, Valentina Carastan, respectiv Ion Mihai. Înfrățirea urmează să fie aprobată de cele două consilii locale.

Din delegația venită din România au făcut parte și deputatul Constantin Codreanu, și senatorul Gabi Ionașcu, membri ai grupului Prietenii Unirii.

Aducerea unui contribuții substanțiale în accelerarea procesului de înfrățiri între localitățile din România și cele din Republica Moldova, dar și a schimburilor culturale dintre populația din stânga Prutului și cea din dreapta Prutului, prin intermediul programului „Cunoaște-ți Țara”, soluționarea punctuală a problemelor referitoare la procesul educațional din România pentru tinerii din Republica Moldova, rezolvarea aspectelor care prezintă dificultăți în procesul de redobândire a cetățeniei române, precum și stimularea cooperării interinstituționale în ceea ce privește subiectul Republica Moldova sunt obiectivele asumate spre îndeplinire de peste 100 de senatori și deputați din partea tuturor partidelor politice din actualul Legislativ al României, care au constituit grupul Prietenii Unirii, la inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

infoprut.ro

Share

One Response to Slobozia Mare și-a găsit fratele din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *