Theresa May va prezida prima întrunire a noului consiliu de afaceri britanic. BREXIT şi situaţia economiei, pe agenda discuţiilor

Premierul britanic Theresa May va prezida, joi, prima întrunire a noului consiliu de afaceri britanic, în cadrul căreia se va discuta despre Brexit şi despre situaţia economiei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Guvernul de la Londra încearcă să ofere o consultanţă mai bună pentru companiile îngrijorate în privinţa ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

„Theresa May va prezida mâine prima întâlnire a unui nou consiliu de afaceri, care va oferi o legătură directă cu mediul de afaceri cu privire la strategia guvernului pentru Brexit, precum şi analizarea problemelor mai complexe, cum ar fi dezvoltarea unei strategii industriale moderne şi măsuri pentru stimularea dezvoltării economiei ţării”, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic.

Theresa May a fost criticată de către proprietarii marilor afaceri din Marea Britanie pentru că nu le-a atenuat preocupările legate de strategia guvernului privind Brexit, majoritatea dorind un acord tranzitoriu clar şi de durată după părăsirea Blocului comunitar, în 2019. Oamenii de afaceri consideră că o transparenţă privind Brexit îi va ajuta să ia decizii corecte privind investiţiile.

Negociatori din partea Marii Britanii şi a Uniunii Europene s-au întâlnit la începutul acestei săptămâni, la Bruxelles, pentru o nouă rundă de discuţii privind Brexit, iar ambele părţi s-au angajat să abordeze în profunzime subiectele esenţiale. Negocierile se vor concentra pe trei domenii cheie: drepturile cetăţenilor, cererea UE ca Marea Britanie să plătească aproximativ 60 de miliarde de euro pentru a acoperi angajamentele bugetare în curs de desfăşurare şi situaţia mărfurilor britanice pe pieţele UE după Brexit.

mediafax.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *