Fostul lider georgian Mihail Saakaşvili vrea să revină în Ucraina, deşi i-a fost retrasă cetăţenia

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili a anunţat, vineri, că vrea să revină în Ucraina pentru a-şi mobiliza susţinătorii împotriva regimului lui Petro Poroşenko, deşi preşedintele i-a retras cetăţenia ucraineană, relatează site-ul BBC News.

Într-un interviu oferit de la New York, Saakaşvili a spus că oligarhi corupţi apropiaţi de Petro Poroşenko au blocat reformele din Ucraina, iar preşedintele ţării încearcă să scape de cel mai important adversar politic.

„Acuzaţiile de corupţie sunt motivate politic. Mă voi lupta pentru a înlătura vechea elită coruptă din Ucraina. Oligarhii ucraineni au fost deranjaţi de campania mea de a curăţa economia, care stagnează de mulţi ani. Voi face tot posibilul să revin în Ucraina, unde preşedintele Poroşenko este extrem de nepopular”, a spus Saakaşvili.

Totuşi, Mihail Saakaşvili a negat orice intenţie de a candida la alegerile prezidenţiale din Ucraina.

Mihail Saakaşvili a militat pentru combaterea corupţiei din Georgia în perioada în care a fost preşedinte, din 2004 până în 2013. În mai 2015, a primit paşaport ucrainean şi a fost numit de Petro Poroşenko în funcţia de guvernator al regiunii Odesa.

Pe fondul disputelor cu Petro Poroşenko, Mihail Saakaşvili a demisionat în noiembrie 2016 din funcţia de guvernator şi a format un nou partid, care se poziţionează în opoziţie faţă de preşedintele Ucrainei şi care este creditat cu şanse mici la alegeri.

mediafax.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *