Poeţi din România şi Rep. Moldova, la Festivalul Meridian Czernowitz 2017

Orașul Cernăuți găzduiește a VII-a ediţie a Festivalul Internațional de poezie Meridian Czernowitz – cel mai important eveniment literar din istoria contemporană a vechii urbe de pe malul Prutului, cu participanți (poeți, prozatori, critici literari) din zeci de state ale lumii, relatează BucPress.

În afară de poeți din Germania, Austria, Elveția, Israel, Polonia și Ucraina, la ediția din anul curent al Festivalului Meridian Czernowitz vor participa autori din România și Republica Moldova.

Evenimentul va avea loc în data de 9 septembrie 2017 la Centrul Literar „Paul Celan” (str. Kobileanska, nr. 51), cu începere de la ora 11:30, invitații festivalului fiind Claudiu Komartin (România), Andrei Dósa (România) și Paula Erizanu (Republica Moldova).

Evenimentul este organizat de Corporația Literară Meridian Czernowitz în parteneriat cu Centrul Media BucPress – asociație a jurnaliștilor români din Ucraina.

Versurile celor trei autori au fost traduse în limba ucraineană (traducător și moderator al întâlnii cu autorii români la Cernăuți – poetul Marin Gherman, președintele Centrului Media BucPress).

Parteneri media oficiali ai acestui eveniment sunt Radio Cernăuți și platforma BucPress TV.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *