O trupă din Republica Moldova, câștigătoare a unui festival de teatru din România

Trupa de teatru „Ghioceii” din Republica Moldova a câştigat trofeul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret „Gr. V. Birlic”, desfăşurat la Fălticeni, în perioada 21-27 august.

În cadrul festivalului, teatre cunoscute din ţară şi nouă trupe participante în concurs au jucat 19 piese de teatru, au fost prezentate de regizori sau actori din rolurile principale patru filme româneşti în cadrul Cinematecii de noapte şi au fost lansate patru cărţi.

Timp de şapte zile, membrii trupelor de teatru participante în concurs au avut ocazia să se perfecţioneze în meseria de actor în cadrul atelierelor organizate de studenţii şi absolvenţii UNATC Vlad Basarabescu, Victor Ţăpeanu, Maria Fluieraşu, Serin Jema, Frederic Negrescu, Cristi Constantinescu, Teodor Ivan, Ana Maria Fasolă şi Roxana Neagu, relatează Monitorul de Suceava.

Totodată, participanții la festival au putut să admire o expoziţie de fotografie unicat, „Descoperă Arhiva Fotografică AGERPRES”, cu imagini care reflectă viaţa politică, cultural-artistică, socială şi sportivă a ţării în cei 90 de ani de existenţă a agenţiei de presă.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *