Popularitatea lui Emmanuel Macron, în cădere liberă. La ce procente s-a ajuns

Popularitatea preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, a ajuns la doar 30%, scăzând cu şapte puncte procentuale doar în luna septembrie, după anunţul legat de reformele legislaţiei din domeniul muncii, potrivit unui sondaj de opinie publicat luni, citat de Politico.eu.

Popularitatea lui Macron se află pe un trend descendent, în ultimele trei luni înregistrând o scădere de aporximativ 30%. Sondajul a fost efectuat de compania YouGov din Franţa la comanda Huffington Post.

Această scădăre a încrederii în preşedintele francez vine în urma anunţului făcut săptămâna trecută de Macron cu privire la reformele legislaţiei din domeniul muncii. Într-un interviu acordat recent revistei Le Point, Emmanuel Macron a precizat că se aşteaptă ca cetăţenii să fie nemulţumiţi şi nerăbdători.

”Când ajungi la putere, nu faci lucrurile în o sută de zile. Altfel am fi prima ţară în care campania prezidenţială ar dura doi ani şi în care stai la putere doar trei luni”, a afirmat Macron.

Şi susţinerea pentru prim-ministrul Édouard Philippe a scăzut, ajungând la 32%, cu 5% procente în minus faţă de aceeaşi perioadă a lunii trecute.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *