Tillerson: SUA ar putea rămâne în cadrul Acordului climatic de la Paris

Statele Unite ar putea rămâne în cadrul Acordului de la Paris sub condiţiile potrivite, a declarat duminică secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson, semnalând o schimbare de ton a Administraţiei Donald Trump ce a dorit anterior retragerea din acord, informează Reuters.

”Preşedintele american, Donald Trump, este dispus să conlucreze cu partenerii din cadrul Acordului de la Paris dacă SUA ar putea crea o serie de termeni ce sunt corecţi şi echilibraţi pentru cetăţenii americani”, a afirmat Rex Tillerson.

Întrebat de reporteri dacă există vreo şansă ca SUA să nu se retragă din cadrul Acordului de la Paris, Rex a răspuns: ”Cred că doar sub condiţiile necesare”.

Administraţia Trump a emis la începutul lunii august prima înştiinţare scrisă în care a anunţat Organizaţia Naţiunilor Unite că Statele Unite se vor retrage din Acordul de la Paris, după ce Donald Trump a făcut publică această intenţie încă din luna iunie.

Preşedintele Donald Trump a anunţat anterior intenţia de a retrage SUA din Acordul de la Paris, aspect ce a generat un val de critici internaţionale. Conform preşedintelui american, tratatul ar însemna pierderea a mai multor milioane de muncă pentru cetăţenii americani şi ar genera pierderi materiale importante pentru SUA. Trump a precizat, în luna iunie, că este deschis renegocierii termenilor Acordului.

mediafax.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *