Specialiști din România, Rep. Moldova și din diaspora românească, reuniți la Chișinău pentru latinitate, romanitate și românitate

Cercetători, specialiști în lingvistică și istorici din România, Republica Moldova și diaspora românească participă la Chișinău la prima ediție a Conferinței internaționale „Latinitate, Romanitate, Românitate”. Evenimentul va avea loc în perioada 28-30 septembrie.

„Căi de ştergere a memoriei colective româneşti cu privire la Basarabia, nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa”, „Difuzarea literaturii românești în Basarabia în anii 1812-1830”, „Elitele basarabene și redescoperirea spiritului creator românesc: secolul al XIX-lea”, „Activitatea de politica externă a lui Ionel Ion Brătianu în viziunea diplomaţilor străini (ianuarie−februarie 1914)” sunt câteva dintre comunicările științifice care vor fi susținute pe 29 septembrie în Sala Senatului a Universității de Stat din Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă, evenimentul îşi propune crearea unui cadru de discuții între specialiștii din domeniului istoriei și al culturii din România, Republica Moldova și din diaspora românească, pentru a evidenția moștenirea istorică a spațiului românesc în contextul general european.

Conferința este organizată de Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, alături de Universitatea de Stat din Moldova – Facultatea de Istorie și Filozofie, Universitatea din Oradea – Facultatea de Istorie, Relații Internaționale și Științe ale Comunicării, Universitatea din Padova – Departamentul de Studii Lingvistice și Literare, Centrul de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Chișinău – Oradea și Centrul de Studii Transilvănene.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *