Interpol include Palestina în lista statelor membre

Interpol a anunţat, miercuri, pe site-ul său oficial că organismul a votat în favoarea includerii ”Statului Palestina” în lista statelor membre ale organizaţiei, aspect ce reprezintă un pas înainte pentru eforturile palestiniene privind recunoaşterea internaţională, relatează The Associated Press.

Anunţul, care a fost făcut de Interpol atât pe site-ul oficial, cât şi pe pagina de Twitter a organizaţiei, menţionează că Insulele Solomon şi ”Statul Palestina” au devenit state membre. Decizia a fost luată după un vot ce a avut loc, miercuri, în Adunarea Generală a Interpol, ce se desfăşoară în Beijing.

După acest anunţ, Interpol are 192 de state membre. Până în prezent, oficialii Interpol nu au precizat câte state membre au susţinut aderarea Palestinei.

De asemenea, UNESCO a aprobat statutul de membru al Palestinei, determinând SUA şi Israelul să suspende finanţarea către această organizaţie în semn de protest.

Interpol, care are sediul general în oraşul francez Lyon, este o organizaţie internaţională ce facilitează cooperarea forţelor de Poliţie pentru combaterea crimelor transfrontaliere.

mediafax.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *