Cele mai de succes filme româneşti pentru copii vor fi proiectate în patru orașe din Republica Moldova

Gala Filmului Românesc pentru copii va ajunge în patru orașe din Republica Moldova.

5 filme produse în anii ’70-80 în România, coproducții cu Republica Moldova, Franța sau Rusia, vor putea fi vizionate în Chișinău, Cahul, Strășeni și Soroca. Gala din acest an se va derula sub genericul „Așa cum era odinioară, când erai copil…”, îndemnând publicul din Republica Moldova să-și împrospăteze emoțiile din copilărie, dar și să-i familiarizeze pe copii cu cinematografia și personajele preferate ale părinților prin intermediul filmului.

Evenimentul este iniţiat de către Uniunea Cineaştilor din Republica Moldova, susţinut de CNC Moldova şi CNC România (conform Acordului de colaborare între CNC Moldova şi CNC România).

Proiecțiile vor fi însoțite de paneluri de discuții oferind astfel publicului din sală o platformă de comunicare cu specialiști și experți în domeniul cinematografiei, relatează publicația Provincial.

Pe 18 octombrie, la orele 13:00 și 15:00, la Casa de Cultură din Strășeni vor fi difuzate filmele „Veronica” și „Mama”. Intrarea la eveniment este liberă, anunță organizatorii.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *