Posturile vamale Leușeni-Albița, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Galați vor fi modernizate

Birourile vamale de frontieră de pe granița România-Republica Moldova vor fi reabilitate și modernizate cu 10 milioane de euro. Este vorba despre trei puncte de trecere – Leușeni-Albița, Sculeni-Sculeni și Giurgiulești-Galați. Detaliile despre proiect au fost discutate la București de directorul general al Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie cu Mirela Călugăreanu, președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) din România. La întrevedere au participat și Nicolae Pietrăreanu, Vvicepreședintele ANAF, coordonator al activităţii Direcţiei Generale a Vămilor, Valentin Claudiu Constantin, secretar general adjunct al ANAF, Bogdan Mihei, director general al Direcției Generale a Vămilor, precum și Înaltul Consilier UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio.

„Modernizarea posturilor vamale reprezintă una dintre prioritățile de bază ale Serviciului Vamal, motiv pentru care ne-am angajat plenar în realizarea tuturor acțiunilor ce se impun pentru accelerarea implementării unui proiect de o asemenea anvergură”, a declarat Vitalie Vrabie.

Rosario de Blasio a încurajat ambele părți pentru unificarea eforturilor comune în vederea realizării cu succes a acestui proiect de o importanță majoră pentru Republica Moldova și România, dar și pentru regiune în general, prin prisma managementului integrat al frontierei în beneficiul facilitării comerțului și accelerării trecerii frontierei.

Autoritățile de pe cele două maluri ale Prutului au mai stabilit să continue organizarea evenimentelor de dezvoltare profesională a lucrătorilor vamali, prin schimbul de experiență în domenii de interes comun.

infoprut.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *